• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühispank katab miljardi krooniga vanu võlgu

  Ühispanga rahaturgude juhi Andres Ojamaa sõnul on tegemist tavalise pangandustegevusega. «Otsisime parima tee vana emissiooni refinantseerimiseks,» sõnas Ojamaa.
  Ojamaa sõnul ei saa öelda, kui palju on praeguse laenu intress eelmisest soodsam, sest eelmine oli kolmekuuline, nüüdne aga aastane.
  Teised Eesti kommertspangad on avalikkuses väljendanud rahulolematust Ühispanga kõrge intressimäära üle, mis võib tõsta üldist intressitaset nendelegi. Kogu emissiooni intressimäär põhineb USA dollari kolme kuu liboril, millele lisanduvad kupongimäär 1,5% ja kulud 0,5%, ja oleks praeguse seisuga kokku 7,7%.
  «Ühispank on kõrget intressimäära põhjendanud sellega, et emissiooni maht on nii suur. Aga milles asi, võib teha ju kaks väikest,» kommenteeris Hoiupanga turgude direktor Ago Lauri. Tema sõnul oli Ühispanga laenu kõrge hind põhjuseks, miks eelmisel nädalal müüdi maailmas massiliselt Eesti aktsiaid.
  «Mina küll Ühispanka ei süüdista, ju nad tegid enda meelest õigesti,» sõnas Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus. Ta lisas, lähemal ajal hakkavad ka teised pangad uue emissiooni kaudu refinantseerima varasemaid laene. «Siin pole küll tegemist sellega, nagu oleks Ühispangal rahapuudus,» lausus Lõhmus.
  Ühispanga aastase võlakirjaemissiooni korraldas investeerimispank Nomura International. Algselt oli emissioon planeeritud 70 miljoni dollari suuruseks, kuid suure nõudluse tõttu suurendas Ühispank emissiooni 90 miljonile dollarile.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.