21. mai 1998 kell 22:00

Hansatee pürib börsile

AS Hansatee Grupp soovib noteerida aktsiaid Tallinna börsi põhinimekirjas, aktsiatega kauplemine Helsingi börsil pole päevakorras.

Tallinna väärtpaberibörsi noteerimisosakonna juhataja Rain Semper ütles, et formaalse taotluse põhinimekirjas noteerimise kohta on Hansatee esitanud, millal ettevõte börsinimekirja jõuab, on aga võimatu öelda. Semper lisas, et noteerimiskomisjon hakkab Hansatee taotlust arutama alles siis, kui börsi noteerimisosakond on kooskõlastanud Hansatee noteerimisprospekti.

Hansatee juhatuse esimees Enn Pant ütles veebruari algul, et enne aktsiate noteerimist Helsingis firma aktsiad Tallinna börsile ei lähe. Miks on ettevõtte juhatus oma plaanid ümber vaadanud, Hansatee avalike suhete nõunik Malle Aleksius öelda ei osanud.

Kolmapäeval suurenes Hansatee 56 mln kroonine aktsiakapital fondiemissiooni tulemusena 224 mln kroonini. Hansatee aktsiatest kuulub pool Eesti investoreid esindavale ASile Infortar. Ühispanga Aktivajuhtimise ASile ja Ühispangale kuulub kokku veidi alla 20 protsendi aktsiatest. ÄP

Hetkel kuum