• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pärnu sadamas avatakse saepurugraanulite terminaal

  «Vajame oma terminaali graanulite ekspordi parandamiseks,» rääkis Tõrva lähedal Patkülas tegutseva ASi Hansa Graanul juhatuse liige Rainer Kuutma.
  «Laeva saabudes ei pea me enam hakkama organiseerima Patkülast kiiret graanulivedu Pärnusse,» ütles Kuutma. Valminud terminaali mahutavus on kuni 4000 tonni saepurugraanuleid. Terminaali tasuvusajaks on arvestatud viis aastat.
  AS Hansa Graanul tootis eelmisel aastal üle 16 000 tonni saepurust pressitud graanuleid, mis eksporditi peamiselt Rootsi ja Taanisse. Firma üks suuremaid partnereid on Stockholmi suur katlamaja, mis annab sooja veerandile Rootsi pealinnast. Hansa Graanuli kuutoodangust piisab Stockholmi Hässelby katlamajale paariks ööpäevaks, on ettevõtte juhid kinnitanud.
  Hansa Graanuli eelmise aasta käive oli üle 18 miljoni krooni. Ettevõtte tänavune tootmismahu prognoos on 25 000 tonni graanuleid. Hansa Graanul soovib suurendada oma aastakäivet 30 miljoni kroonini.
  ASi Hansa Graanul suuromanik on Rootsi puidukütusefirma Fastbränsle AB, kellele kuulub 55 protsenti ettevõtte aktsiatest. Rootsi eraisikutele kuulub 25 protsenti Hansa Graanuli aktsiatest ja Eesti eraisikutele 20 protsenti aktsiatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.