21. mai 1998 kell 22:00

Pärnu sadamas avatakse saepurugraanulite terminaal

«Vajame oma terminaali graanulite ekspordi parandamiseks,» rääkis Tõrva lähedal Patkülas tegutseva ASi Hansa Graanul juhatuse liige Rainer Kuutma.

«Laeva saabudes ei pea me enam hakkama organiseerima Patkülast kiiret graanulivedu Pärnusse,» ütles Kuutma. Valminud terminaali mahutavus on kuni 4000 tonni saepurugraanuleid. Terminaali tasuvusajaks on arvestatud viis aastat.

AS Hansa Graanul tootis eelmisel aastal üle 16 000 tonni saepurust pressitud graanuleid, mis eksporditi peamiselt Rootsi ja Taanisse. Firma üks suuremaid partnereid on Stockholmi suur katlamaja, mis annab sooja veerandile Rootsi pealinnast. Hansa Graanuli kuutoodangust piisab Stockholmi Hässelby katlamajale paariks ööpäevaks, on ettevõtte juhid kinnitanud.

Hansa Graanuli eelmise aasta käive oli üle 18 miljoni krooni. Ettevõtte tänavune tootmismahu prognoos on 25 000 tonni graanuleid. Hansa Graanul soovib suurendada oma aastakäivet 30 miljoni kroonini.

ASi Hansa Graanul suuromanik on Rootsi puidukütusefirma Fastbränsle AB, kellele kuulub 55 protsenti ettevõtte aktsiatest. Rootsi eraisikutele kuulub 25 protsenti Hansa Graanuli aktsiatest ja Eesti eraisikutele 20 protsenti aktsiatest.

Hetkel kuum