• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energia rajab rentaabli raudteeharu

  Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk teatas, et raudteeprojektiga on juba algust tehtud. «Raudtee efektiivsus on suur ja tasuvustähtaeg lühike,» teatas Okk.
  Eesti Energia kütusetranspordi talituse juhataja Rudolf Puks ütles, et ettevõte kavatseb investeerida raudteelõigu rajamisse kuni 80 miljonit krooni. Projekti tasuvusajaks on arvestatud 3--4 aastat. «See on raudtee-ehituses väga lühike aeg,» sõnas Puks.
  Uue raudteelõigu kasutuselevõtmine võimaldab Eesti Energial vähendada veokulusid, mille eest seni on tulnud tasuda ASile Eesti Raudtee. «Ma väidan, et põlevkivi vedu saab kolm korda odavamalt korraldada,» sõnas majandusministeeriumi nõunik Arvi Hamburg.
  Rudolf Puks ütles, et praegu maksab Eesti Energia raudteevedude eest umbes 70 miljonit krooni aastas. «Oleme arvestanud, et saame veetud vähemalt poole odavamalt,» põhjendas ta uue raudteeharu ehitamist.
  ASi Eesti Põlevkivi finantsdirektor Vello Tohver ütles, et juba mõni aasta tagasi soovis Eesti Põlevkivi ehitada sama raudteeharu. «Projekt oli valmis ja ehitust sai alustatud, kuid kohalik elanikkond hakkas selle vastu kõvasti protestima,» sõnas Tohver. «Asi pandi siis seisma,» lisas ta.
  Tohveri sõnul avaldasid ka keskkonnakaitsjad muret raudtee ehituse üle, kuna raudteelõik oleks läbinud looduskaitseala, kus asuvad Kurtna järved.
  Eesti Energia plaanib uue raudteelõigu käivitada 2000. aastal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Auhinnatud personalijuht: mida kaasa pakkida 2021. tööaastast?
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Tööaasta 2021 on andnud nõnda korraliku kogemustepagasi, et tasub mõelda, mis jätta sisse ka 2022. aastaks ning mis mitte, kirjutab Elisa personalivaldkonna juht, 2019. aastal Eesti mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi.
Bitcoini hind kolistas veel allapoole
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Bitcoini hind langes laupäeva esimestel tundidel ligikaudu 10 protsenti, pikendades karuturul olemist, vahendab CNBC.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.