27. mai 1998 kell 22:00

Valgustusreeglid muutuvad aegamööda

Büroovalgustite müük on selle aasta alguse jooksul püsinud üsnagi stabiilne. Suuremate valgustikaupmeeste müüginumbrid küll kõiguvad natuke kuude lõikes, kuid üldpilti see eriti ei muuda. Kui valgustite ost koju tuleneb rohkem välistest teguritest, siis büroode valmimine peaks olema ennekõike plaanist sõltuv ja pika aja peale ette teada.

See tagab ka büroovalgustuse müügi stabiilsuse ja staatilisuse.

Kuigi praegu on büroohoonete ehitamise buum, ei saa nad kõik ühekorraga valmis, vaid korrapäraste perioodidena.

Ja kui ikka büroohoone lagi valmis saab, pannakse sinna sisse valgustid, millesse omakorda lambid. Ja nii jäävad nad paljudeks aastateks, olles ennekõige valguseandjad.

Koduvalgusteid vahetatakse ka siis, kui muutub mood või tuju.

Suur osa valguse mõjust inimesele on teha just lambil. Selle valgusvool, -tugevusel ja valguse värvusel on valgustitele omad nõuded esitada, mis muudavad valgustimoe staatiliseks. Nagu teeb seda ka kontori kindel ülesanne, mille täitmisele valgustus abiks on.

Kui koduvalgusti võib mõnikord olla lihtsalt ilus, siis büroovalgusti peab olema eelkõige funktsionaalne.

Nii et pole mõtet osta büroosse valgusteid ja lampe, mis meenutaksid värvusmuusikat. Büroovalgustimood on veel staatilisem kui büroodisaini trendisuunad, sõltudes pigem tehnilistest uuendustest kui kellegi kunstilistest välgatustest.

Hetkel kuum