• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eramuehitajad teenivad krundi hinna pealt

  Kinnisvarabüroo Uus Maa tegevdirektor Urmas Laur peab tõenäoliseks, et paljud eramuehitajad teenivad suure osa oma kasumist kruntide müügi pealt. Ostes maad suhteliselt odavalt kokku, saavad firmad pärast infrastruktuuri rajamist krundid koos hoonetega väga soodsalt maha müüa, leidis Laur.
  Minu teada saavad Tallinnas Maarjamäele maju ehitav Maarjamäe Maja AS ja Tiskre uuselamurajooni rajav Kodumajagrupi AS lõviosa oma tulust just krundi hinda kergitades, lisas Laur.
  Maarjamäe Maja ASi juhataja Andres Aavik tunnistas, et firma teenib kasumit krundi hinna pealt. Kui me jagame oma planeeritud kasumi krundi ruutmeetri kohta ära, pole vahet, kas klient tellib luksusvilla või hästi pisikese maja, seletas Aavik. «Hoolimata krundi ruutmeetri 700--800 krooni suurusest omahinnast on meil kasulik just maatüki pealt teenida,» lisas Aavik.
  Kodumajagrupi ASi juhi Urmas Lauri sõnul on kinnisvaraarenduse rusikareegel, et ettevõtmise tulusus peab olema vähemalt 25 protsenti.
  Eeriku elamupiirkonda välja arendava ASi UBS juhatuse esimees Tõnu Radik peab kasumi teenimist vaid krundi hinna pealt ebatõenäoliseks. «Ma võin ostjale ka krundi kinkida, kui ta maja eest rohkem maksab,» lausus Radik. «Maaga me eraldi ei hangelda, vaid saame krundi ja maja eest kindla kasumi,» lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.