Eramuehitajad teenivad krundi hinna pealt

03. juuni 1998, 00:00

Kinnisvarabüroo Uus Maa tegevdirektor Urmas Laur peab tõenäoliseks, et paljud eramuehitajad teenivad suure osa oma kasumist kruntide müügi pealt. Ostes maad suhteliselt odavalt kokku, saavad firmad pärast infrastruktuuri rajamist krundid koos hoonetega väga soodsalt maha müüa, leidis Laur.

Minu teada saavad Tallinnas Maarjamäele maju ehitav Maarjamäe Maja AS ja Tiskre uuselamurajooni rajav Kodumajagrupi AS lõviosa oma tulust just krundi hinda kergitades, lisas Laur.

Maarjamäe Maja ASi juhataja Andres Aavik tunnistas, et firma teenib kasumit krundi hinna pealt. Kui me jagame oma planeeritud kasumi krundi ruutmeetri kohta ära, pole vahet, kas klient tellib luksusvilla või hästi pisikese maja, seletas Aavik. «Hoolimata krundi ruutmeetri 700--800 krooni suurusest omahinnast on meil kasulik just maatüki pealt teenida,» lisas Aavik.

Kodumajagrupi ASi juhi Urmas Lauri sõnul on kinnisvaraarenduse rusikareegel, et ettevõtmise tulusus peab olema vähemalt 25 protsenti.

Eeriku elamupiirkonda välja arendava ASi UBS juhatuse esimees Tõnu Radik peab kasumi teenimist vaid krundi hinna pealt ebatõenäoliseks. «Ma võin ostjale ka krundi kinkida, kui ta maja eest rohkem maksab,» lausus Radik. «Maaga me eraldi ei hangelda, vaid saame krundi ja maja eest kindla kasumi,» lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing