• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Intel Corp kukutas hindu

  Riia börs tegi eile üle nädala kestnud languse järel esimese tõusu, kerkides päevaga 3,78% -- RICI indeks lõpetas 370,03 punkti tasemel. Maaklerid jäid oma kommentaarides siiski vaoshoituks, märkides, et välismaised investorid hoidsid eile veel madalat profiili. Tööstusettevõtted näitasid keskmist tõusu ja Unibanka tegi tavapärase 1santiimise tõusu, olles 44 008 latiga enimkaubeldud. Parexi panga maakler Leonid Ruderman ütles Reuterile, kommenteerides huvi tööstusaktsiate vastu, et nende hinnad on hetkel palju madalamad kui raamatupidamisväärtus.
  Vilniuse börs liikus nagu talle viimasel ajal iseloomulik -- juhul kui põhinimekirja aktsiate hinnad keskmiselt tõusevad, lisanimekiri langeb ja vastupidi. Eile oli tõusjaks põhinimekiri -- Litin-indeks kerkis päevaga 1,01%, 830,52 punktile. Leedu maaklerite kommentaarides arvati, et turg sai põhja kätte ja pööras nüüd tõusule. Vilniuse Pank, mis splittis üleeile oma 50-litise nominaaliga aktsia 10-litiseks, liitis eile oma kaks 10-litise nominaaliga seeriat. Aktsia hind kerkis päevaga 0,78%, 44,01 litile.
  Venemaa aktsiaturg rahunes eile pärast kahte ülikiiret tõusupäeva, mille jooksul RTS-indeks kerkis 21,8%. Eile RTS-indeks langes napi 0,22% võrra, 208,61 punktile. Kui hommikupoole liikus turg veel vaikselt üles ja ostuhuvi ületas kasumivõtjaid, siis õhtuses kauplemises said kasumivõtjad ülekaalu ja aktsiate hinnad langesid veidi.
  Ühendriikide aktsiaturg pöördus eile pärast närvilist hommikut langusele, kui üks Wall Streeti maaklerikontor alandas oma prognoosi maailma suurima protsessoritootja Intel Corpi kasumi kohta. Dow kukkus päevaga 87,44 punkti ehk 0,98% ja lõpetas 8803,8 punktil. Analüütikud arvavad, et Dow võib enne, kui korrektsioon lõpeb, kukkuda 8600 punkti tasemele. Ka eile avamisjärgses kaup-lemises jätkas Dow langust, kuid kosus seejärel ja oli kell 19.00 Eesti aja järgi mõne protsendisajandikuga plussis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
ELMO Rendi aktsia püüdleb IPO hinna juurde tagasi
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
ELMO Rent teatas täna novembri tulemustest ning ka uuest ligi 20 protsenti kõrgema hinnaga aktsiaemissoonist. Aktsia hind vastas sellele korraliku tõusuga, saavutades maksimumiks päeval isegi üle 11protsendilise kasvu.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.