4. juuni 1998 kell 22:00

Intel Corp kukutas hindu

Riia börs tegi eile üle nädala kestnud languse järel esimese tõusu, kerkides päevaga 3,78% -- RICI indeks lõpetas 370,03 punkti tasemel. Maaklerid jäid oma kommentaarides siiski vaoshoituks, märkides, et välismaised investorid hoidsid eile veel madalat profiili. Tööstusettevõtted näitasid keskmist tõusu ja Unibanka tegi tavapärase 1santiimise tõusu, olles 44 008 latiga enimkaubeldud. Parexi panga maakler Leonid Ruderman ütles Reuterile, kommenteerides huvi tööstusaktsiate vastu, et nende hinnad on hetkel palju madalamad kui raamatupidamisväärtus.

Vilniuse börs liikus nagu talle viimasel ajal iseloomulik -- juhul kui põhinimekirja aktsiate hinnad keskmiselt tõusevad, lisanimekiri langeb ja vastupidi. Eile oli tõusjaks põhinimekiri -- Litin-indeks kerkis päevaga 1,01%, 830,52 punktile. Leedu maaklerite kommentaarides arvati, et turg sai põhja kätte ja pööras nüüd tõusule. Vilniuse Pank, mis splittis üleeile oma 50-litise nominaaliga aktsia 10-litiseks, liitis eile oma kaks 10-litise nominaaliga seeriat. Aktsia hind kerkis päevaga 0,78%, 44,01 litile.

Venemaa aktsiaturg rahunes eile pärast kahte ülikiiret tõusupäeva, mille jooksul RTS-indeks kerkis 21,8%. Eile RTS-indeks langes napi 0,22% võrra, 208,61 punktile. Kui hommikupoole liikus turg veel vaikselt üles ja ostuhuvi ületas kasumivõtjaid, siis õhtuses kauplemises said kasumivõtjad ülekaalu ja aktsiate hinnad langesid veidi.

Ühendriikide aktsiaturg pöördus eile pärast närvilist hommikut langusele, kui üks Wall Streeti maaklerikontor alandas oma prognoosi maailma suurima protsessoritootja Intel Corpi kasumi kohta. Dow kukkus päevaga 87,44 punkti ehk 0,98% ja lõpetas 8803,8 punktil. Analüütikud arvavad, et Dow võib enne, kui korrektsioon lõpeb, kukkuda 8600 punkti tasemele. Ka eile avamisjärgses kaup-lemises jätkas Dow langust, kuid kosus seejärel ja oli kell 19.00 Eesti aja järgi mõne protsendisajandikuga plussis.

Hetkel kuum