• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Maailma suurimad firmad

  Nimekirja juhib endiselt USA General Motors, mille käive on 178,2 mld dollarit, ja teisel kohal 25 mld võrra väiksema käibega Ford. Suure sammu tippu on teinud ainult Jaapani Toyota, mis on mulluselt kümnendalt kohalt kerkinud viiendaks. Üldse mahub kümne suurima hulka kuus USA firmat ning üks Briti, Saksa, Jaapani ja Hollandi firma.
  Tuhande suurima seas on Põhjalast 21 Rootsi, 14 Soome, 6 Norra ja 4 Taani firmat. Kõrgeimal kohal neist on Volvo, kes küündis 62. kohale, ja Ericsson, kes oli 66. Soome suurim firma UPM-Kymmene on IW loetelus 171., 1997. a võrreldes on ta mööda lasknud 22 firmat. Järgmine Soome firma Neste, mis on 210. kohal, on eelmise aastaga tagasi läinud samuti 22 kohta.
  Firmade võrdlus on tehtud 1997. a käibe alusel dollarites. See tähendab, et tugevnenud dollar on nõrgestanud eriti sääraste firmade investeeringuid, kes arveldavad dollarites vähem.
  Industry Weeki 1000 suurima loetelus on firmasid 35 riigist, kuid endiselt domineerivad seal USA firmad. Ameerika firmade käive kokku kasvas eelmise aastaga võrreldes 8,6%. Jaapanis oli see näitaja 7,5, Suurbritannias 2,3 ja Saksamaal 10,3%.
  Tuhande seas on kaheksakümmend uut firmat. Ühest küljest on seda mõjutanud Aasia kriis, kuid sellest isegi rohkem on ettevõtete paigutusele mõju avaldanud firmade ühinemine või ost-müük.
  Industry Week koostas tuhande suurima firma loetelu kolmandat korda, teda abistasid uuringufirmad Dun & Bradstreet ja Moody's Investors Services. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.