• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pankade elukindlustusseltsid ühinevad

  Eesti Elukindlustuse juhatuse liige Priit Potisepp ütles, et Hansapanga Kindlustuse 3000 lepinguga portfelli liitmine Eesti Elukindlustuse 100 000 lepinguga viimasele eriti atraktiivne ei ole. «See ei ole teab mis võit,» lausus ta, «Hansapanga Kindlustusel on esimesel aastal katkevate lepingute määr tunduvalt kõrgem kui Eesti Elukindlustusel, mis on äärmiselt negatiivne, aga kõnekas fakt.» Lepingute elujõulisus on kindlustusseltsi tegevuse üks olulisemaid näitajaid, põhjendas Potisepp.
  Hansapanga Kindlustuse juhatuse esimees Mart Einpalu ütles seltside liitumise väga kasuliku olevat. Einpalu sõnul oleks liitumise tugevaimaks küljeks seni 25 Hansapanga kontoris teostatud pangakindlustuse kogemus, mida saaks siis ka Hoiupanga ja Zemes Banka kontorites rakendada. «Tänu sellele, et Hoiupank veel elukindlustust ei müü, on seal kinni umbes 15% turuosa,» väitis Einpalu. «Neil kahel seltsil on minu meelest ka Baltimaade ühed paremad arendusmeeskonnad, mille liitudes konkurenti ei olekski,» lausus Einpalu.
  Einpalu rääkis, et kuna Eesti noored kindlustusseltsid on veel suhteliselt ebaefektiivsed organisatsioonid, võib ühinemisega kindlasti efektiivsuse kasvu ja kulude kokkuhoidu saavutada.
  Leks Elukindlustuse juhatuse esimees Rein Loik ütles, et kahe seltsi liitumisel tekkiva elukindlustusseltsi ligi 60% turuosa on ebanormaalne. «Ülisuur organisatsioon on mõnes mõttes monopol, mis paindlikkuse ja valikuvõimaluste suhtes ei ole turule hea,» põhjendas Loik.
  Loik nentis, et nii suureks ühineva seltsi turuosa lõplikult ei jää. «Suur on alati veidi laisk ning energilisemad, kiiremad ja paindlikumad väikesed seltsid arenevad kiiresti järele,» lausus Loik, «Usun, et liitunute turuosa langeb mõne aja pärast ligi 40 protsendini, mis on turule kasulikum ja konkurentidele huvitavam.»
  Uues Hansapangas kindlustuse valdkonna eest vastutav Hoiupanga äripanganduse direktor Kalmer Kikas ütles, et Hansapanga Kindlustuse ja Eesti Elukindlustuse liitumise teemal on juba esialgseid läbirääkimisi peetud. Tehnilistest üksikasjadest saab aga rääkida alles pärast Hansa- ja Hoiupanga aktsionäride poolset ühinemislepingu heakskiitmist 12. juulil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.