• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aasia valuutad kukkusid taas

  Dollar uuendas eile taas viimase seitsme aasta kursirekordit Jaapani jeeni suhtes ning tõusis Aasia turgudel 141,55 jeenini. Nii kõrge oli dollari kurss viimati 1991. aasta juunis. Kartus, et nõrga jeeni tõttu on Hiina ja Hongkong sunnitud devalveerima oma valuutasid, viis Tokio börsi Nikkei indeksi 1,23 ja Hongkongi börsi Hang Sengi indeksi 4,91 protsendilisele kukkumisele. Uutele rekordmadalatele tasemetele kukkusid paljud regiooni valuutad -- Austraalia dollar 12 aasta, Taiwani ja Uus-Meremaa dollar 11 aasta madalaimale tasemele. Indoneesia ruupia kukkus 9 protsenti.
  Euroopa turgudel jeen veidi toibus, sest turud arvestasid võimaliku toetusega seitsme juhtiva tööstusriigi aserahandusministritelt. Toetust taolisele lootusele saadi USA rahandusministrilt Robert Rubinilt, kelle sõnul jagab USA muret nõrga jeeni pärast. Samas ei jätnud ta ka toonitamata vajadust elavdada Jaapani sisetarbimist ning et saareriigi majanduse tõus on oluline kogu regiooni kriisist ülesaamiseks.
  Kagu-Aasia piirkonna valuutade kukkumine oli soodne dollarile, milles nähti taas turvavaluutat. Seetõttu kerkis USD ka Saksa marga suhtes, kuigi liikus suhteliselt kitsastes piirides. Hommikustel Euroopa kauplemistundidel tõusis dollar teisipäeva õhtusega võrreldes poole penni võrra. Ühendriikide turu avanedes tõusis USD veelgi ning maksis eile õhtul 1,7975 marka ehk 14,38 krooni.
  Saksamaa riigipanga nõukogu otsusele -- jätta peamised intressimäärad muutmata -- reageeris turg leigelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.