10. juuni 1998 kell 22:00

Langusmeeleolu börsil püsib

Aktsiahinnad Tallinna börsil asusid eile hommikul taas langusele. ÄP indeks langes kesises kauplemises õhtuks 5,82% ja lõpetas 405,99 punkti tasemel. Börsisüsteemi käive oli 41,06 mln kr, ainsana suutis üle 10 mln kroonist käivet näidata Hansapanga aktsia (päevakäive 17,9 mln kr).

Maaklerite sõnul on hetkel turul tegevad peaasjalikult kohalikud investorid, kellest suur osa vahendajad ise. Senikaua kuni välisinvestorid ja tegelikult suurel määral ka kohalik raha hoiavad börsist eemal, pole hinnatõusu loota.

Eile suutsid 28st börsisüsteemis kaubeldavast aktsiast plusspoolele jääda vaid neli -- Tallinna farmaatsiatehase, Viru Ranna, Rakvere LK ja Reval Hotelligrupi aktsia. Kõigi nende käibed olid siiski äärmiselt tagasihoidlikud, suurima käibega oli nendest Reval Hotelligrupi aktsia -- 161 950 kr.

Kuus aktsiat näitasid rohkem kui 10protsendist langust ja kaks neist (Leks Kindlustus ja Tallinna külmhoone aktsia) koguni enam kui 20protsendist langust. Üle 10protsendise languse tegid ka pangasektori liider Hansapanga aktsia (-10,08%) ja tööstussektori liider Norma aktsia (-11,32%).

Hetkel kuum