• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus ohustab Gazpromi gaasieksporti

  Venemaa gaasimonopol Gazprom ähvardas laupäeval lõpetada uute ekspordilepingute sõlmimise, väites, et valitsuse uued riigitulu suurendamise meetmed raskendavad ettevõtte tegevust.
  Gazpromi juhi Rem Vjahhirevi sõnul võivad 22protsendiline käibemaks ja 30protsendiline aktsiisimaks peatada gaasi ekspordi Euroopasse. Uudisteagentuurid ITAR-TASS ja Interfax teatasid viitega Vjahhirevile, et selliste sammudega kaotaks Gazprom iga tuhande kuupmeetri gaasi pealt ühe dollari, mis viiks gaasiekspordi Kesk-Euroopasse kahjumisse.
  Vjahhirevi sõnul on suurem osa gaasilepingutest Ida-Euroopa riikidega sõlmitud juba NSV Liidu ajal ning uusi makse pole seal arvesse võetud. «Lepingute täitmine jätkub, kuid karmistuv maksusurve muudab need üha vähem tulutoovaks,» ütles ta. Ta lisas, et Gazprom ei kavanda oma toodangu mahu suurendamist.
  Vjahhirevi sõnul tooks firmale kahju valitsuse plaan nõuda aktsiis sisse kohe toodetud gaasi pealt, mitte aga siis, kui tootjale on gaasi eest makstud. Ettepanek on osa seadusepaketist, millele valitsus loodab parlamendis heakskiitu, et saada aasta lõpuks eelarvesse juurde miljard dollarit. REUTERS-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Skillz – mäng pole lõppenud ning palju on veel tõestada
Olgu koroonakriis või mitte, mobiilsete seadmete kasutamine kasvab tänapäeva tehnoloogilises maailmas igal juhul. Skillzi börsiletulek on olnud nagu sõitmine tõelistel Ameerika mägedel.
Olgu koroonakriis või mitte, mobiilsete seadmete kasutamine kasvab tänapäeva tehnoloogilises maailmas igal juhul. Skillzi börsiletulek on olnud nagu sõitmine tõelistel Ameerika mägedel.
November tõi 13 aasta suurima hinnatõusu
Tarbijahinnaindeks tõusis novembris võrreldes oktoobriga 1,8% ning võrreldes eelmise aasta novembriga 8,8%, teatas statistikaamet. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 7,6% ja teenused 11,2% kallimad.
Tarbijahinnaindeks tõusis novembris võrreldes oktoobriga 1,8% ning võrreldes eelmise aasta novembriga 8,8%, teatas statistikaamet. Mulluse novembriga võrreldes olid kaubad 7,6% ja teenused 11,2% kallimad.
Swedbank tunnetab tarbija niigi tugeva kindlustunde kasvu
Eesti tarbija kindlustunne on kasvuteel, mida mõjutavad peamiselt palkade kasv ja suurenev tööjõupuudus, ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.
Eesti tarbija kindlustunne on kasvuteel, mida mõjutavad peamiselt palkade kasv ja suurenev tööjõupuudus, ütles Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.