• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saksa mark ja jeen kosusid

  Reedel teatasid nii Jaapani endine kabinetiminister Seiroku Kajiyama kui ka endine välisminister Kezo Obuchi ametlikult oma kandidatuuri ülesseadmisest peaministri kohale. Mõlemad kandidaadid esitasid ka oma nägemuse kriisis oleva majanduse tervendamiseks. K. Obuchi, keda peetakse üldiselt mõõdukaks reformistiks, lubas maksude kärpeid veel sel aastal 6 triljoni ning järgmisel fiskaalaastal 10 triljoni jeeni võrra. S. Kajiyama, keda finantsturgudel peetakse veidi radikaalsemaks, lubas samuti maksureforme, lisaks veel reforme, mis on seotud suurtes võlgades pankadega. Valuutaturud pidasid kahe mehe võidujooksu peaministritoolile majandusreformide suhtes heaks märgiks. Jeen lõpetas nädala Euroopas 139,6 USD/JPY tasemel, mis teeb nädala tõusuks kolm protsenti. Arvatavasti jääb jeen peaministri valimiseni, mis toimub eeldatavalt juuli lõpus, suhteliselt stabiilseks, liikudes 140 USD/JPY ümber.
  Möödunud nädal oli hea ka Saksa margale. Rahvusvahelise valuutafondi lubadus toetada Venemaa finantssektorit suurte laenudega aitas margal nädala jooksu tõusta kahe protsendi võrra. Investeerimispanga J.P. Morgan analüütikute arvates jätkub marga tõus ka lähinädalatel. DEM reageeris seoses Venemaa finantskriisiga veidi üle ning positiivsed uudised pole veel täielikult valuutakurssides peegeldunud. Kuigi Saksamaa on Venemaa tähtsaim võlausaldaja, pole viimane kaugeltki tähtsaim kaubanduspartner. Laenud moodustavad vaid 1,5% Saksamaa SKTst ning kaubavahetus Venemaaga moodustab 2% kogu väliskaubandusest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Ulla: kui kukud, tõuse ja proovi uuesti!
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
Arvamuskonkursi Eduka Eesti toetaja, Swedbank Eesti juhatuse liige, eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla teeb üleskutse panustada konkursile ideedega, mis aitavad suunata meie noori rohkem tegelema huviharidusega, et väärtustada meeskonnatööd.
USA aktsiaturud alustasid nädalat jõudsa tõusuga
USA aktsiaturugude peamised indeksid taastusid täna suuresti möödunud nädala Tänupüha-langusest.
USA aktsiaturugude peamised indeksid taastusid täna suuresti möödunud nädala Tänupüha-langusest.
Põllumajandustootjate TOP: olukord on pinev, aga samas ka põnev
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Tänavuse Põllumajandustootjate TOPi võitnud teraviljatootja Aru Põllumajanduse OÜ arendusjuhi Karl Lindami sõnul on olukord põllumajandussektoris pinev, ent samas ka põnev.
Digi-Eesti lööb Dubai Expol laineid burgeriga
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.
Dubai maailmanäitusele Expo 2020 läks iga riik oma looga. Eesti sõnum on olla maailma kõige edasijõudnum digiühiskond, kuid muljet avaldab ka eestlaste burger.