• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti turud rekordmadalal

  Nii Balti kui Vene turud jätkasid kolmapäeval langust ning jõudsid ka rekordiliselt madalatele tasemetele.
  Riia börsi indeks RICI sulgus kolmapäeval rekordiliselt madalas punktis. Maaklerid panid selle osaliselt majandusministeeriumi avalduse arvele, milles käsitleti rubla devalvatsiooni mõju Läti majandusele üpris pessimistlikes toonides. Kõik Vene turust sõltuvad aktsiad olid taas suurkaotajate seas. Enim oli siiski löögi all Unibanka, mis maandus 15 kuu madalaimale tasemele 1,29 latti, olles sealjuures üsna aktiivselt kaubeldud.
  Ka Vilniuse börsi põhinimekiri sulgus rekordiliselt madalal, kukkudes esimest korda ajaloos alla 600 punkti. Suuremate kaotajate seas oli Roki?kis, sest Leedu piimatööstus sõltub suurel määral Vene turust. Pangad seevastu olid suhteliselt stabiilsed.
  Vene aktsiaturg jätkas kiiret langustrendi. Föderaalne väärtpaberi- ja börsikomisjon peatas kahel korral kauplemise RTS-süsteemis hindade liiga kiire languse tõttu. Kauplemiskäive jäi täiesti naeruväärsele tasemele, alla 9 miljoni dollari. Õhtul hinnad küll kergelt tugevnesid, ent maaklerite sõnul oli see tingitud puhtalt lühikeste positsioonide katmisest ning alust optimismiks ei anna. Eriti häirib investoreid teadmatus GKOde ja OFZde saatuse suhtes, kus paljudel on positsioone. Lähemat infot on valitsus lubanud anda esmaspäeval.
  Pärast nädala alguse järske tõuse liikusid USA turud kolmapäeval taas madalamale. Keegi analüütikutest ei söanda prognoosida kiiret tõusu ja mitmed tegurid, nagu Clintoni-Lewinski skandaal, püsivad kõigist lootustest hoolimata jätkuvalt päevakorral. Mitmed makroökonoomilised tegurid näitasid siiski majanduse jätkuvat tugevust ning see peaks Dow lähinädalail tugevdama. Mõne kuu perspektiivis arvatakse Dow kõikuvat 8300-8800 punkti vahemikus. Vaid investorite usalduse märgatav tugevnemine võimaldab sellest enamat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.