• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordikal uued omanikud

  Investeerimispank Hodgson Martin investeeris tema hallatavate Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD) ning New Europe Insurance Ventures (NEIV) fondide kaudu Nordika Kindlustuse aktsiakapitali kaks miljonit USA dollarit (28,75 mln krooni) ja võib olenevalt kindlustusseltsi edukusest investeerida aasta jooksul veel miljon dollarit (üle 14 mln krooni).
  Samas ei välista Hodgson Martin aktsiate edasimüüki tulevikus mõnele välismaisele kindlustuskontsernile.
  Nordika Kindlustuse juhatuse liige Jaanus Reisner ütles, et veerandi tehtud investeeringutest paigutas EBRD kindlustusseltsi otse, ülejäänud raha tuleb aktsiakapitali Hodgson Martini kaudu. Tegemist on EBRD esimese investeeringuga Eesti ja kogu Balti riikide kindlustussektorisse.
  Hodgson Martini tegevdirektor Allan F. Hodgson kommenteeris Nordika valimist investeerimisobjektiks, et Nordika oli esimene firma, kellega läbirääkimisi alustati. Järgmine Balti riikide kindlustussektorisse tehtav investeering tuleb Hodgsoni sõnul Lätisse või Leetu.
  Hodgson väitis, et investeeringu üks eesmärk on Nordika Kindlustuse turuosa suurenemine Eestis. Tema hinnangul võiks praegu kohalikul kindlustusturul neljandal kohal olev Nordika Kindlustus olla paari aasta pärast suuruselt teine kindlustusselts.
  Hodgsoni sõnul ei olnud investeerimisotsus seotud Nordika Kindlustuse ebaõnnestunud 35 miljoni krooni suuruse investeeringuga Maapanka.
  Rahvusvahelised investorid märkisid Nordika aktsiaid ülekursiga 1,074. Nordika Kindlustuse uus aktsiakapital on 87 miljonit krooni. Pärast Nordika juhtidele tehtavat aktsiaoptsiooni suureneb seltsi aktsiakapital kahe miljoni krooni võrra.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.