Nordikal uued omanikud

25. august 1998, 00:00

Investeerimispank Hodgson Martin investeeris tema hallatavate Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupanga (EBRD) ning New Europe Insurance Ventures (NEIV) fondide kaudu Nordika Kindlustuse aktsiakapitali kaks miljonit USA dollarit (28,75 mln krooni) ja võib olenevalt kindlustusseltsi edukusest investeerida aasta jooksul veel miljon dollarit (üle 14 mln krooni).

Samas ei välista Hodgson Martin aktsiate edasimüüki tulevikus mõnele välismaisele kindlustuskontsernile.

Nordika Kindlustuse juhatuse liige Jaanus Reisner ütles, et veerandi tehtud investeeringutest paigutas EBRD kindlustusseltsi otse, ülejäänud raha tuleb aktsiakapitali Hodgson Martini kaudu. Tegemist on EBRD esimese investeeringuga Eesti ja kogu Balti riikide kindlustussektorisse.

Hodgson Martini tegevdirektor Allan F. Hodgson kommenteeris Nordika valimist investeerimisobjektiks, et Nordika oli esimene firma, kellega läbirääkimisi alustati. Järgmine Balti riikide kindlustussektorisse tehtav investeering tuleb Hodgsoni sõnul Lätisse või Leetu.

Hodgson väitis, et investeeringu üks eesmärk on Nordika Kindlustuse turuosa suurenemine Eestis. Tema hinnangul võiks praegu kohalikul kindlustusturul neljandal kohal olev Nordika Kindlustus olla paari aasta pärast suuruselt teine kindlustusselts.

Hodgsoni sõnul ei olnud investeerimisotsus seotud Nordika Kindlustuse ebaõnnestunud 35 miljoni krooni suuruse investeeringuga Maapanka.

Rahvusvahelised investorid märkisid Nordika aktsiaid ülekursiga 1,074. Nordika Kindlustuse uus aktsiakapital on 87 miljonit krooni. Pärast Nordika juhtidele tehtavat aktsiaoptsiooni suureneb seltsi aktsiakapital kahe miljoni krooni võrra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing