• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Metsatööstuse tulevik

  Venemaa metsatööstusele annab tagasilöögi praegune poliitiline ja majanduslik kriis. Enne kui Vene metsatööstus jalule saab, tuleb seal luua toimiv panga- ja investeerimissüsteem ja ajakohased seadused, rõhutab Soome ekspert.
  Ida-Euroopa ning eriti Poola ja T?ehhi metsatööstus on Vene omast selgelt ees. Kiiresti on Häggblomi sõnul arenenud just Poola, kelle tooted on vallutanud soodsa kvaliteedi ja hinna suhtega turgu nii idas kui läänes.
  Soome ekspert on kindel, et vähemalt viie aasta pärast on kogu Ida-Euroopa metsatööstus välisinvestorite käes, kui nende riikide infrastruktuur on selleks ajaks korras.
  Ehkki Baltimaade metsavarud moodustavad Soome omadest ainult kolmandiku, on Põhjala metsatööstusfirmad seal tegutsemisest väga huvitatud. Sealne turg kasvab praegu kiiremini kui mujal Euroopas. Aastas toodetakse Eestis, Lätis ja Leedus paberit ja tselluloosi kokku 60 000 tonni.
  Praegu tegutseb Baltimaade metsatööstus ainult 30protsendilise efektiivsusega. Sellega edestatakse üksnes Albaaniat, kus tootmismahust suudetakse kasutada ainult 15 protsenti.
  Rainer Häggblom kiidab Baltimaade saetööstust, kus tegutseb mitu Põhjamaade firmat. Edasi liiguvad investeeringud tema hinnangul tootmise laiendamisse, müüki ja turundusse. Seejärel on kord rasketööstuse käes ja siis on aeg tselluloositehas rajada. Baltimaade tselluloositehas jääks konkurentsivõime poolest alla USA omadele, kuid edestaks selgelt Soome, Kesk-Euroopa ja Kanada tehaseid. KL-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.