Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vene valitsuskriis on lõppemas

  Riia börs tegi eile päris korraliku tõusu (RICI indeks kerkis 2,61%, 265,01 punktile), kuid kauplemise aktiivsus on endiselt keskpärane ja suurem osa börsisüsteemi päevakäibest langeb turu liideraktsia, Unibanka arvele. Eile andis Unibanka aktsia börsi 172 448latisest päevakäibest ca 86%. Aktsia hind jäi samas stabiilseks, sulgudes muutumatuna 0,97 lati tasemel.
  Ka Vilniuse börs jäi eile õhtuks positiivsele pinnale. Nii põhinimekirja indeks kui laiemapõhjalisem Litin-A indeks eile tõusid. Põhinimekirja Litin indeksi tõus oli koguni 5,8%. Maaklerite sõnul oli kiire tõusu taga turu meelsuse muutumine positiivsemaks. Veel nädal tagasi valitses turul maaklerite sõnul paanika ja kõik müüsid kõike. Praegu nähakse aga head võimalust madalal tasemel turule sisenemiseks. Põhinimekirjas polnud eile ühtegi langejat, suurima tõusu tegi 9,7%ga Kalnapilis.
  Samal ajal kui teisel pool ookeani kogub taas hoogu poliitiline skandaal Clintoni ja Lewinski teemadel, tekkisid Venemaal eile esimesed lootuskiired poliitilisest patiseisust väljuda, kui Jeltsin nimetas uueks peministrikandidaadiks senise välisministri Jevgeni Primakovi. Ka finantsturud võtsid teate rõõmuga vastu ja RTS indeks kerkis eile 4,82%, 64,6 punktile. Kuigi kauplemishuvi leidis endiselt vaid kümmekond aktsiat kerkis kauplemissüsteemi päevakäive eile 3,1 mln dollarini, mis on ligi viis korda rohkem kui üleeile.
  Ühendriikide aktsiaturud hakkasid kolmapäeval langema, kui kasumihoiatused mitme blue-chip ettevõtte kohta hirmutasid investoreid. Dow kukkus päeva lõpuks 1,9%, 7863,73 punktile. Teisipäeval Alan Greenspani sõnavõtu tulemusel üle pika aja 8000 punkti tasemele kerkinud Dow läks ka eile turu avanedes kiirele langusele. Tund pärast kauplemise algust oli Dow juba 3 protsendiga miinuses. Eile õhtul seadis turud löögi alla uue hoo sisse saanud Clintoni-Lewinski afäär, mille tulemusena pole sugugi võimatu presidendi tagasiastumine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Eesti 200 juht: Kaja Kallasel on riigi pikaajalised kulud käest läinud
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Pärast märtsivalimisi saab järgmine valitsus Kaja Kallaselt ja Reformierakonnalt pärandiks eelarve, kus suurtele seadustesse sisse kirjutatud kulutustele ei ole reaalset katet. Vastutustundlikust valitsemisest on ka Reformierakonna juhtimisel alles jäänud vaid mälestus, kirjutab Eesti 200 esimees Kristina Kallas.
Tööhõiveraporti ootuses sulgusid peamised USA indeksid madalamal
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Wall Streeti peamised indeksid sulgusid neljapäeval madalamal. Investorid ootavad nüüd tööministeeriumi tööhõiveraportit, mis ilmub reede hommikul.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Pevkur esitab välisluure juhiks Kaupo Rosina
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Kaitseminister Hanno Pevkur otsustas välisluureameti uue juhi kandidaadiks esitada Kaupo Rosina.
Raadiohommikus: meie mees Kiievis ja inflatsiooni kasvupind
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis pakume kuulajatele intervjuusid julgeoleku, inflatsiooni ja kaubanduse teemadel.
Uuring: pea pooled ettevõtted kavatsevad kuue kuu jooksul palka tõsta
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.
Järgmise kuue kuu jooksul kavatseb töötajate põhipalka tõsta 43% tööandjatest, mida on mõnevõrra vähem kui eelmisel aastal samal ajal, mil palgatõusu plaanis 54% tööandjatest.

Olulisemad lood

Maailmakuulus landitootja kolibki tootmise Eestisse
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.
Soome landitootja Rapala andis teada, et otsustas nugade ja lantide tootmise kolida üle Pärnusse, mille üksuse juht tõdes aga, et praegu on pigem äraootamise aeg.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.