• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liikluskindlustus õõnestab seltse

  Suurima osa portfellist hõlmab liikluskindlustus Nordikal, ASA Kindlustusel ning Eesti-Varakindlustusel. Kahjusus tähendab nõuete suhet teenitud kindlustuspreemiatesse. Liikluskindlustuse kahjusus on ligi 70 protsenti.
  Eesti Kindlustuse finantsdirektor Mart Mägi tunnistas, et kui suure riskiga kindlustusliik võtab valdava osa seltsi portfellist, mõjutab see kahtlemata ka tema majandustulemusi. Samas väitis Mägi, et kahjususe osas ei ole lagi veel saavutatud ning tulevikus võib see suurema riskiga toodete puhul tõusta praeguselt turu keskmiselt 48 protsendilt Lääne-Euroopa 80% tasemele.
  Kindlustusseltside liidu direktor Katrin Hanko lisas, et liikluskindlustuse kahjususe kasvule annab hoogu juurde ka pidev autode arvu kasv olukorras, kus liiklustingimused jäävad samaks. Samuti vahetub autopark uuemate ja kallimate vastu, mis nõuab õnnetuse korral suuremaid väljamakseid. Seetõttu peavad suurema riskiga seltsid madalale lastud hinnad üle vaatama, rääkis Hanko.
  Kahjususe suurenedes peavad seltsid oma praegu 30--45 protsendini ulatuvaid tegevuskulusid kärpima, ütles Mägi. Ta lisas, et kui turu kasvuperioodil on kulud alati suhteliselt kõrged, muutuvad need stabiliseerumise perioodil osaliselt ka ise väiksemaks.
  Suurima, 72,7% liikluskindlustuse osaga Nordika Kindlustuse juhatuse liige Jaanus Reisner väitis, et suurtes mahtudes on liikluskindlustus siiski kasumit tootev.
  Protsentuaalselt annab suurimat kahjumit varakindlustus, kus tariifid on väga alla lastud, ütles ta. Liikluskindlustus annab tema sõnul väikest kasumit või on nullis. Reisner kinnitas, et liikluskindlustus on ainsa kohustusliku kindlustusliigina seltsi jaoks kõige stabiilsem, sest majandusliku allakäigu juures võib teiste kindlustusliikide osatähtsus oluliselt langeda.
  Seesam Kindlustuse pearaamatupidaja Külli Grutop ütles, et Seesamit kaitseb kõrge kahjususe eest varem loodud tasandusreserv. Praegu 11 miljoni kroonini suurune reserv on kogutud väikese kahjususega aastatel, mistõttu tänavune suur kahjutase tulemustele negatiivselt ei mõju.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.