Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Liikluskindlustus õõnestab seltse

  Suurima osa portfellist hõlmab liikluskindlustus Nordikal, ASA Kindlustusel ning Eesti-Varakindlustusel. Kahjusus tähendab nõuete suhet teenitud kindlustuspreemiatesse. Liikluskindlustuse kahjusus on ligi 70 protsenti.
  Eesti Kindlustuse finantsdirektor Mart Mägi tunnistas, et kui suure riskiga kindlustusliik võtab valdava osa seltsi portfellist, mõjutab see kahtlemata ka tema majandustulemusi. Samas väitis Mägi, et kahjususe osas ei ole lagi veel saavutatud ning tulevikus võib see suurema riskiga toodete puhul tõusta praeguselt turu keskmiselt 48 protsendilt Lääne-Euroopa 80% tasemele.
  Kindlustusseltside liidu direktor Katrin Hanko lisas, et liikluskindlustuse kahjususe kasvule annab hoogu juurde ka pidev autode arvu kasv olukorras, kus liiklustingimused jäävad samaks. Samuti vahetub autopark uuemate ja kallimate vastu, mis nõuab õnnetuse korral suuremaid väljamakseid. Seetõttu peavad suurema riskiga seltsid madalale lastud hinnad üle vaatama, rääkis Hanko.
  Kahjususe suurenedes peavad seltsid oma praegu 30--45 protsendini ulatuvaid tegevuskulusid kärpima, ütles Mägi. Ta lisas, et kui turu kasvuperioodil on kulud alati suhteliselt kõrged, muutuvad need stabiliseerumise perioodil osaliselt ka ise väiksemaks.
  Suurima, 72,7% liikluskindlustuse osaga Nordika Kindlustuse juhatuse liige Jaanus Reisner väitis, et suurtes mahtudes on liikluskindlustus siiski kasumit tootev.
  Protsentuaalselt annab suurimat kahjumit varakindlustus, kus tariifid on väga alla lastud, ütles ta. Liikluskindlustus annab tema sõnul väikest kasumit või on nullis. Reisner kinnitas, et liikluskindlustus on ainsa kohustusliku kindlustusliigina seltsi jaoks kõige stabiilsem, sest majandusliku allakäigu juures võib teiste kindlustusliikide osatähtsus oluliselt langeda.
  Seesam Kindlustuse pearaamatupidaja Külli Grutop ütles, et Seesamit kaitseb kõrge kahjususe eest varem loodud tasandusreserv. Praegu 11 miljoni kroonini suurune reserv on kogutud väikese kahjususega aastatel, mistõttu tänavune suur kahjutase tulemustele negatiivselt ei mõju.
 • Hetkel kuum
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Föderaalreservi otsus kukutas USA aktsiaturgu
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
USA peamised aktsiaindeksid langesid kolmapäeval, kui Föderaalreserv tõstis intressimäärasid veerand protsendipunkti võrra.
Reaalajas börsiinfo
Jaapani turgu vallutav Võrumaa šokolaaditootja: väikeettevõtjad vajavad toetusi
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Võrumaa perefirma Roosiku valmistab šokolaade, mida müüb nii Jaapani kui ka Saudi-araabia ja Ühendemiraatide turule. Tänu EASi ja PRIA toetustele on see laienemine olnud võimalik, lausus ettevõtte üks omanikest Reet Kasekamp.
Tiia Vissak: vabaneme Eesti (majandus)edule ohtlikust keskpärasuse lõksust
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Peame maast-madalast toetama originaalsete ideedega inimesi, et ettevõtted ja organisatsioonid ei manduks ja keerulises olukorras vee peale jääks, kirjutab Tartu Ülikooli rahvusvahelise ettevõtluse kaasprofessor Tiia Vissak arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Homme nägin ma Ukrainat!
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ei pea olema hiromant, et näha, millist potentsiaali ja võimalust pakub Eesti ettevõtetele Ukraina turg; aitame neil võita sõja, toetame Venemaa agressiooni ohvreid ning läbi lõimuva majanduse paraneb ka julgeolek, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meedialiit kaitses europarlamendis Eesti väljaandjaid Google’i ja Facebooki vastu
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Eesti Meediaettevõtete Liidu esindajad esinesid täna Brüsselis Euroopa Parlamendi Renew Europe grupi kuulamisel ettekandega, milles kaitsesid Eesti ajakirjandusväljaandjate huve suurte vahendusplatvormide omavoli vastu.
Varsti avatav Baltimaade suurim spordipood hakkab töötajaid otsima Vaata, palju uues poes müüjatele palka pakutakse
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.
Augustis avab spordikaupade jaekett Decathlon Harjumaal Kurnas IKEA kaupluse kõrval Balti suurima spordipoe.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.