Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereid kergitab piimahinda kümne sendi võrra

  Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe ütles, et edaspidi hakkab Meiereide juhatus piima kokkuostuhindu läbi vaatama igal nädalal. «Kui Venemaal ja Ukrainas midagi rohkem kokku ei kuku, siis taastame jaanuaris ka tavapärase maksegraafiku,» ütles Pärgmäe.
  Rävala Piim tõstab samuti hinda veel detsembris. Täpne hinnatõusu suurus selgub järgmisel nädalal pärast Rävala Piima kohtumist piimatootjatega. «Hinnatõus tuleb 20--30 senti kilolt,» ütles ASi Rävala Piim juhataja Rein Viilu. «Peame vaatama, mis teised tööstused teevad.»
  AS Lacto tõstis hinda 1. detsembril ja maksab nüüd kõrgema sordi piima kilo eest 1.50 varasema 1.35 asemel. Lacto varumisdirektor Väino Antons ütles, et edasine hinnatõus sõltub teistest suurematest piimatööstustest. «Kui nad tõstavad hinda, peame ka meie konkurentsis püsima,» ütles ta.
  Saaremaa liha- ja piimatööstus tõstis piima hinda 1. detsembril 10 sendi võrra kilolt 1.90-le. Ettevõtte peadirektor Ahti Viilup ütles, et tänavu Saaremaa tööstus enam hinda ei tõsta, kuid uue aasta alguses kindlasti.
  «Kui saame Venemaale samamoodi müüa nagu praegu, siis saame ka hinda tõsta,» ütles Viilup.
  Võru Juust maksab piima kilo eest praegu 1.25 ja sel aastal hinda ei tõsta. «Venemaal ja Ukrainas pole juustu hind tõusnud ja seepärast ei saa me ka tooraine hinda tõsta,» ütles ASi Võru Juust juhataja Heiki Pensa.
  Piimatootja OÜ Rannu Mõis juhatuse esimees Kaido Touvart ütles, et kümnesendine hinnatõus on liiga väike, et tootjale midagi tähendada. «Sellise hinnatõusuga saab ehk pankrotti nädala võrra edasi lükata,» ütles ta. Touvarti sõnul peaks piimakilo hind olema 2.40--2.50, siis tuleks tootja omadega välja.
  Piimatööstused pole sel aastal kordagi piima kokkuostuhinda tõstnud. Aasta alguses oli keskmine kokkuostuhind umbes kolm krooni kilolt, alates kevadest on piimatöötlejad kokkuostuhinda langetanud. Kui tavaliselt pärast suvist langust kokkuostuhind uuesti tõuseb, siis sel aasta Venemaa kriisi tõttu langus jätkus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Euro langes dollari suhtes 20 aasta madalaimale tasemele
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Süvenenud hirmud euroala majanduslanguse pärast kukutasid euro ja dollari suhte kahe tunni jooksul protsendi võrra, 1,03 peale. Viimati oli euro dollari suhtes nii madalal aastal 2002.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Läti pensionivarade haldaja INDEXO liitub IPO kaudu börsiga, esitades panganduse valdkonnale väljakutse
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Oma uuendusliku lähenemisega Läti pensionituru segi paisanud Läti pensionivarasid haldav ettevõte INDEXO võtab nüüd sihikule panganduse valdkonna. See on lühidalt INDEXO IPO peamine sõnum. Praegu toimub aktsiate märkimine, mis lõpeb 11. juulil. IPO käigus väljastab INDEXO kokku 535 000 aktsiat, mille eesmärk on koguda ligikaudu 7,49 miljonit eurot. Aktsia hind on 14 eurot.
Puidutööstust tabas ränk hoop: hinnad kukuvad, tellimused kaovad
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.
Eesti saematerjalitootjad seisavad karmi reaalsuse ees, kus kukub nii puidu hind kui kaovad tellimused: klientidel on enne sanktsioonide jõustumist laod odavat Vene puitu täis kuhjatud ning inimesi koroonapandeemias haaranud remontimise ja ehitamise laine on raugemas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.