• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ühinenud Meiereid kergitab piimahinda kümne sendi võrra

  Ühinenud Meiereide juhatuse esimees Aivar Pärgmäe ütles, et edaspidi hakkab Meiereide juhatus piima kokkuostuhindu läbi vaatama igal nädalal. «Kui Venemaal ja Ukrainas midagi rohkem kokku ei kuku, siis taastame jaanuaris ka tavapärase maksegraafiku,» ütles Pärgmäe.
  Rävala Piim tõstab samuti hinda veel detsembris. Täpne hinnatõusu suurus selgub järgmisel nädalal pärast Rävala Piima kohtumist piimatootjatega. «Hinnatõus tuleb 20--30 senti kilolt,» ütles ASi Rävala Piim juhataja Rein Viilu. «Peame vaatama, mis teised tööstused teevad.»
  AS Lacto tõstis hinda 1. detsembril ja maksab nüüd kõrgema sordi piima kilo eest 1.50 varasema 1.35 asemel. Lacto varumisdirektor Väino Antons ütles, et edasine hinnatõus sõltub teistest suurematest piimatööstustest. «Kui nad tõstavad hinda, peame ka meie konkurentsis püsima,» ütles ta.
  Saaremaa liha- ja piimatööstus tõstis piima hinda 1. detsembril 10 sendi võrra kilolt 1.90-le. Ettevõtte peadirektor Ahti Viilup ütles, et tänavu Saaremaa tööstus enam hinda ei tõsta, kuid uue aasta alguses kindlasti.
  «Kui saame Venemaale samamoodi müüa nagu praegu, siis saame ka hinda tõsta,» ütles Viilup.
  Võru Juust maksab piima kilo eest praegu 1.25 ja sel aastal hinda ei tõsta. «Venemaal ja Ukrainas pole juustu hind tõusnud ja seepärast ei saa me ka tooraine hinda tõsta,» ütles ASi Võru Juust juhataja Heiki Pensa.
  Piimatootja OÜ Rannu Mõis juhatuse esimees Kaido Touvart ütles, et kümnesendine hinnatõus on liiga väike, et tootjale midagi tähendada. «Sellise hinnatõusuga saab ehk pankrotti nädala võrra edasi lükata,» ütles ta. Touvarti sõnul peaks piimakilo hind olema 2.40--2.50, siis tuleks tootja omadega välja.
  Piimatööstused pole sel aastal kordagi piima kokkuostuhinda tõstnud. Aasta alguses oli keskmine kokkuostuhind umbes kolm krooni kilolt, alates kevadest on piimatöötlejad kokkuostuhinda langetanud. Kui tavaliselt pärast suvist langust kokkuostuhind uuesti tõuseb, siis sel aasta Venemaa kriisi tõttu langus jätkus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Valitsus võttis vastu eelnõu, kuhu on riigifirma arust sisse kirjutatud huvide konflikt
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.
Valitsus kiitis heaks ehitusseadustiku ja sellega seonduvate seaduste muutmise eelnõu, mille järgi saab riik ise meretuuleparkide ja kalakasvatuste hoonestuslubasid algatada ja läbi viia ning seejärel panna enampakkumisele.