Tõnis Oja • 15. aprill 1999 kell 22:00

Valuutakusid olid eile stabiilsed

Dollari kurss jäi eile väheliikuvaks nii jeeni kui ka euro suhtes. Kolmapäeval tuli positiivne uudis, et kapitali väljavool Jaapanist pärast möödunud rahandusaasta lõppu (31. märtsil) toimunud repatrieerumist ei olegi nii kiire, kui esialgu arvati. Eile lisandus sellele teade riigi jooksevkonto ülejäägi 32,2protsendilise kahanemise kohta veebruaris, võrrelduna 1998. aasta veebruariga. Euro jätkab stabiilsena Euroopa keskpanga möödunud nädalal alandatud intresside tõttu.

Stabiilsus jääb siiski arvatavasti lühiajaliseks. Jeeni liigse tugevnemise hoiavad ära riigi rahandusministeeriumi tippametnikud. Prognoositakse, et kriitiline on kursitase 115 USD/JPY, kuid võib kätte tulla ka varem. Eile liikus dollar kursivahemikus 118,49--119,12 jeeni. Varasemad ägedad sõnavõtud jeeni liigse tugevnemise vastu toimusid juba 121 USD/JPY tasemel.

Euro stabiilsus on arvatavasti samuti lühiajaline. Investorid hoidsid silma peal Kosovo sündmustel, Saksamaa riigipanga presidendi Hans Tietmeyeri pressikonverentsil ja sellel, kuidas rahvusvahelise valuutafondi kullavarude võimalik osaline müük võib mõjuda valuutakurssidele.

Eile õhtul oli dollari kurss 14,5360 kr.

Hetkel kuum