• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rootsi tööstusliit valitsuse vastu

  Tööstusliidu uus esimees Lars Ramqvist, kes on ühtlasi Ericssoni, Volvo ja Skandia firma juhatuse esimees ja endine Ericssoni tegevdirektor, leiab, et valitsusega suhtlemine on muutunud täiesti mõttetuks. Liidu usaldus sotsiaaldemokraat Göran Perssoni valitsuse vastu on langenud nulli pärast seda, kui valitsus suvatses oma äsjases kevadeelarves arvesse võtta ainult ühe teisejärgulise ettepaneku nende hulgast, mis majandusminister Björn Rosengreni juurde loodud Rootsi tööstusliidrite töörühm tegi. «Kõrvetasime korralikult näppe. Algul kutsuti meid dialoogile, aga siis visati tänavale,» kirjeldas Ramqvist.
  Edaspidi on tööstusliit otsustanud keskenduda parlamendisaadikute mõjutamisele. Kui tööstusliit tahab end lobby-organisatsiooniks pidada, peab ta asjade käiku mõjutama seal, kus see on perspektiivikas, leiab ta.
  Tööstusliidu esimehe sõnul on Rootsi majanduse seis murettekitav, sest Rootsi on arenenud riikide organisatsiooni OECD elatustaseme võrdluses langenud allapoole 28 aastat järjest. «Seda olukorda saab muuta ainult siis, kui laiendame erasektorit, aga selleks on vaja samasuguseid tegutsemistingimusi nagu konkurentmaades,» tõdes Ramqvist. «Rootsile maksab valusasti kätte see, et pooled ülikooli lõpetanud noored insenerid lähevad parema palga ja madalamate maksude tõttu välismaale. Nii kaotame hästikoolitatud tööjõudu,» ütles ta.
  Tööstusliidu hiljuti ametist lahkunud esimehe Bo Berggreni sõnul on Merita ja Nordbankeni, Stora ja Enso, Volvo ja Fordi ühinemine, Ericssoni, Volvo ja Astra peakorteri kolimine välismaale ja Ericssoni vabriku töö lõpetamine Norrköpingis ilmsed märgid selle kohta, et Rootsi majanduskliima on halb.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.