Viktoria Korpan • 24. mai 1999 kell 22:00

Balti maksuametid arendavad koostööd

Koostöökokkuleppele kirjutavad maksuametite juhid alla järgmisel nädalal Tallinnas. Maksuameti pressiesindaja Koit Luus ütles, et sõlmitav kokkulepe on hea tahte protokoll, mille alusel moodustavad Eesti, Läti ja Leedu maksuamet revidentide töögrupid, kes hakkavad vajaduse järgi läbi viima revisjone mitmes Balti riigis tegutsevates firmades ja kontrollima nende tehingupartnereid.

«Ettevõtluse väljumine ühe riigi piirest suurendab maksuametite infovahetuse ja tõhusa koostöö tähtsust iga päevaga,» ütles maksuameti peadirektor Aivar Sõerd.

Koit Luus rääkis, et maksuametitel on juba teada, millistes firmades korraldatakse lähitulevikus revisjone. Luus ei soovinud nende firmade nimesid nimetada.

«Sarnaseid koostöökokkuleppeid on rakendatud mitmes riigis ja kogemused näitavad, et see on tõhus ja toimiv,» sõnas Luus.

Hansapanga jurist Lauri Isotamm ütles, et revisjonid ei puuduta tõenäoliselt Hansapanka, kellele kuulub Lätis pank Hansabank Latvia. «See ei tohiks meie töös midagi muuta,» sõnas Isotamm. «See ei ole ju seaduse muudatus.»

Läti ja Leedu tütarettevõtetega ASi Microlink turundusjuht Allan Sombri lausus, et selline Balti riikide vaheline koostöölepe on ettevõtte poolt tervitatav nähtus. «Näeme selles tulevikule suunatud tegevust, et Balti riikide tsooni vaadatakse kui ühte tsooni nii majanduse kui maksunduse seisukohalt,» sõnas Sombri.

Hetkel kuum