• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti maksuametid arendavad koostööd

  Koostöökokkuleppele kirjutavad maksuametite juhid alla järgmisel nädalal Tallinnas. Maksuameti pressiesindaja Koit Luus ütles, et sõlmitav kokkulepe on hea tahte protokoll, mille alusel moodustavad Eesti, Läti ja Leedu maksuamet revidentide töögrupid, kes hakkavad vajaduse järgi läbi viima revisjone mitmes Balti riigis tegutsevates firmades ja kontrollima nende tehingupartnereid.
  «Ettevõtluse väljumine ühe riigi piirest suurendab maksuametite infovahetuse ja tõhusa koostöö tähtsust iga päevaga,» ütles maksuameti peadirektor Aivar Sõerd.
  Koit Luus rääkis, et maksuametitel on juba teada, millistes firmades korraldatakse lähitulevikus revisjone. Luus ei soovinud nende firmade nimesid nimetada.
  «Sarnaseid koostöökokkuleppeid on rakendatud mitmes riigis ja kogemused näitavad, et see on tõhus ja toimiv,» sõnas Luus.
  Hansapanga jurist Lauri Isotamm ütles, et revisjonid ei puuduta tõenäoliselt Hansapanka, kellele kuulub Lätis pank Hansabank Latvia. «See ei tohiks meie töös midagi muuta,» sõnas Isotamm. «See ei ole ju seaduse muudatus.»
  Läti ja Leedu tütarettevõtetega ASi Microlink turundusjuht Allan Sombri lausus, et selline Balti riikide vaheline koostöölepe on ettevõtte poolt tervitatav nähtus. «Näeme selles tulevikule suunatud tegevust, et Balti riikide tsooni vaadatakse kui ühte tsooni nii majanduse kui maksunduse seisukohalt,» sõnas Sombri.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.