Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu ettevõte ostab välisrahaga kesklinna maja

  Riigile kuuluva kuuekorruselise 8400ruutmeetrise üldpinnaga hoone juurde kuulub 4400 m2 maad. Kinnistu ostu-müügileping sõlmitakse kahe nädala jooksul, enne seda tuleb tasuda kogu ostuhind. ASi M.S.I. Grupp juhatuse esimees Mati Ivask kinnitas, et kohalikud pangad ostu ei finantseeri ning selleks kasutavad nad odavamat välisressurssi. Finantseerimisallikat ei soovinud ta enne ostu-müügilepingu sõlmimist avalikustada.
  Ivask kinnitas, et firma kavatseb jätkata hoone büroopindade väljarentimist. Suurem osa hoonest on praegu tähtajaliste lepingutega välja renditud, tuntumad rentnikud on erastamisagentuur ligi tuhande ruutmeetriga (leping kuni 2001. aasta lõpuni), väärtpaberibörs ja väärtpaberite keskdepositoorium kuni 2006. aastani. Suuremaid pindu aastail 1963--1987 järkude kaupa ehitatud hoonest kasutavad ka kunagisest omanikust, riiklikust projekteerimisbüroost pärinevad ettevõtted. Hulk väiksemaid rendilepinguid lõpeb selle aasta lõpus. Hoone seisukord ja väärtus rendipinnana erineb üksikute hooneosade kaupa.
  Kinnisvara haldamise, ehitusmaterjalide tootmise ja ehitusega tegelev M.S.I. Grupp omab Tallinnas veel tootmis-, lao ja büroohoonete kompleksi Männikul ning endise Kadrioru kohviku hoonet, kus asub kaubanduskeskus. Ettevõtte omanikud on peale firmajuht Ivaski veel viis Eesti eraisikut, kelle hulgas ei ole tuntud suurärimehi.
  Riik suutis Tallinna Kaubamajaga ühise kvartali moodustava kinnistu müüa kolmandal katsel. Hinda langetati ostuhuvi puudumise tõttu 53 miljonilt algul 42 miljonile ja lõpuks 30 miljonile kroonile.
  Üle tee asuvat 10 000ruutmeetrise üldpinnaga endist Hoiupanga maja pakub Hansapank müüa 140 miljoni krooni eest. Kinnisvaravahendajad on hinnanud, et müük oleks võimalik 120 miljoniga.
 • Hetkel kuum
Maailma suurima krüptobörsi juht: 2022 oli krüptole vastupidamise aasta
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Krüptotööstust ei tohiks hinnata ees seisvate väljakutsete, vaid selle järgi, kuidas on senistele vastu peetud, kirjutab maailma suurima krüptobörsi Binance juht Changpeng "CZ" Zhao.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturud kerkisid, Nasdaq sai kirja uhke tõusunädala
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
USA aktsiaturud jätkasid reedel kerkimist ja ligi protsendi edenenud Nasdaqi liitindeks sai kirja mitme kuu parima tõusunädala.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Madis Müller: juht saavutab tulemusi läbi teiste inimeste "Juhi juttude" intervjuu!
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
Eesti Panga presidendi Madis Mülleri tippjuhiks saamise tee on olnud ebatraditsiooniline. Enne asepresidendiks saamist polnud ta varem olnud ühegi inimese administratiivne juht ega ülemus.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Raadiohommikus: milline valimisloosung on kõige helisevam?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?
“Päästame Eesti!” Kelle käest?

Olulisemad uudised

Venemaa töötlemata puidu eksport kukkus 70%
Venemaa ümarpuidu eksport kukkus eelmisel aastal umbes 70% võrra, 3,5–3,8 miljoni kuupmeetrini, kirjutas Venemaa väljaanne Kommersant.
Venemaa ümarpuidu eksport kukkus eelmisel aastal umbes 70% võrra, 3,5–3,8 miljoni kuupmeetrini, kirjutas Venemaa väljaanne Kommersant.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.