• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ASA Kindlustusele lüüakse hingekella

  Eile hommikul küllalt lootusrikkalt alanud börsipäev, turg kerkis esimese kauplemistunniga ca protsendi, lõppes siiski tugeva, veidi enam kui 2protsendise kukkumisega. Langusele vedasid turu kaks liideraktsiat -- Hansapank ja Telekom.
  Vaatamata turu liideraktsiate järsule kukkumisele leidsid põnevamad sündmused aset hoopis lisanimekirjas.
  Juba mõnda aega hinge vaakunud ASA Kindlustus suutis eile investoreid ?okeerida audiitori enneolematult negatiivse hinnanguga ettevõtte aastaaruandele. Deloitte & Touche'i audiitor Veiko Hintsov tõdes finantsaruannete järeldusotsuses, et firma märkimisväärne kahjum möödunud aastal, investeeringute ümberhindamise potentsiaalne mõju ning regulatiivsete asutuste kiirest ja otsustavast tegevusest tulenev risk annavad aluse tõsiselt kahelda ASA Kindlustuse võimes jätkata tegutseva organisatsioonina. Audiitor ei tahtnud seisukohta võtta bilansis oleva vara kohta kogumahus 51,5 mln krooni, sest polnud kindel selle tegelikus väärtuses. Aastavahetuse bilansi kohaselt oli ASA Kindlustuse omakapital 32,6 mln krooni.
  Valitsevas langusmeeleolus suudavad mõned börsiettevõtted pakkuda siiski ka positiivseid emotsioone. Kuum suvi on mõnele karastavaid toiduaineid tootvale toiduainetööstusele tekitanud tõsiseid probleeme järsult kasvanud nõudluse rahuldamisel. Eilses Äripäevas kirjutati õlledefitsiidist ja teada on ka jäätise läbimüügi suurenemine. Saku õlletehasele ja Tallinna Külmhoonele tähendab see käibe kasvu, sealt edasi kasumi kasvu ja ka aktsia hinna tõusu. Mõlemad aktsiad lõpetasid eile plusspoolel.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.