ASA Kindlustusele lüüakse hingekella

Eile hommikul küllalt lootusrikkalt alanud börsipäev, turg kerkis esimese kauplemistunniga ca protsendi, lõppes siiski tugeva, veidi enam kui 2protsendise kukkumisega. Langusele vedasid turu kaks liideraktsiat -- Hansapank ja Telekom.

Vaatamata turu liideraktsiate järsule kukkumisele leidsid põnevamad sündmused aset hoopis lisanimekirjas.

Juba mõnda aega hinge vaakunud ASA Kindlustus suutis eile investoreid ?okeerida audiitori enneolematult negatiivse hinnanguga ettevõtte aastaaruandele. Deloitte & Touche'i audiitor Veiko Hintsov tõdes finantsaruannete järeldusotsuses, et firma märkimisväärne kahjum möödunud aastal, investeeringute ümberhindamise potentsiaalne mõju ning regulatiivsete asutuste kiirest ja otsustavast tegevusest tulenev risk annavad aluse tõsiselt kahelda ASA Kindlustuse võimes jätkata tegutseva organisatsioonina. Audiitor ei tahtnud seisukohta võtta bilansis oleva vara kohta kogumahus 51,5 mln krooni, sest polnud kindel selle tegelikus väärtuses. Aastavahetuse bilansi kohaselt oli ASA Kindlustuse omakapital 32,6 mln krooni.

Valitsevas langusmeeleolus suudavad mõned börsiettevõtted pakkuda siiski ka positiivseid emotsioone. Kuum suvi on mõnele karastavaid toiduaineid tootvale toiduainetööstusele tekitanud tõsiseid probleeme järsult kasvanud nõudluse rahuldamisel. Eilses Äripäevas kirjutati õlledefitsiidist ja teada on ka jäätise läbimüügi suurenemine. Saku õlletehasele ja Tallinna Külmhoonele tähendab see käibe kasvu, sealt edasi kasumi kasvu ja ka aktsia hinna tõusu. Mõlemad aktsiad lõpetasid eile plusspoolel.

Hetkel kuum