• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tax-free kaob draamata

  Helsingi Vantaa lennuvälja Finnairile ja lennuametile kuuluvates kauplustes jätkub tax-free kaubandus kolmandatesse riikidesse reisijate jaoks endiselt. Ka ELi siseliinidel reisivad inimesed saavad sealt sisseoste sooritada.
  Soome lennufirma Finnair esindaja Kari Palomäki sõnul lõpeb Euroopa Liidu sisestel lendudel alkoholi ja sigarettide müük. Teiste kaupade müük lennukites jätkub endiste hindadega. Finnairile tähendab tax-free kaubanduse lõpp käibe vähenemist 250 mln marga ja kasumi vähenemist 80 mln marga võrra. «Ahvenamaal Finnair sellepärast veel maanduma ei hakka,» ütles Finnair Travel Services juht Timo Heinonen naljaga pooleks. Küll aga on sügise poole oodata piletihinna tõusu.
  Lennuameti äriüksuse juhi Kari Saloneni ja Finnairi esindaja Palomäki sõnul müüakse ELi siseliinidel reisijatele lennuväljade kauplustes alkohoolseid jooke. Hinnad aga ehmatavad, kuna need tehakse edaspidi võrdluses Alko toodete hindadega.
  Salonen ennustab lennuametile aastase kasumi vähenemist 50 miljoni marga võrra. Töötajate arvu lennuamet ei vähenda, pigem vastupidi, kuna Soome siseliinide terminaalis avatakse uus kauplus. Ka Finnair ei plaani kaupluste töötajate arvu vähendamist.
  Laevaliikluses Rootsi ja Saksamaaga on päästerõngaks liiklemine Tallinna või Ahvenamaa kaudu. Nii saavad laevad tax-free säilitada.
  Tax-free kaubanduse kogumahust laevades, lennukites ja lennujaamades kindlad andmed puuduvad.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Apple'i piirangud kukutavad sotsiaalmeedia aktsiaid
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Snapchati emafirma Snapi aktsia kukkus NYSE börsil üle 25 protsendi, kui selgus, millise mõjuga on Apple'i uus privaatsuspoliitika. Languses on ka teiste sotsiaalmeediaettevõtete aktsiad.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.