• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma kiire tõusu põhjus selgus

  Tähelepanu keskpunkti sattus teisipäeval Norma aktsia. Aktiivse kauplemise tagajärjel vahetas omanikku 12 111 aktsiat, mille tulemusel kujunes aktsia käibeks 3,2 miljonit krooni. Pärast kauplemise lõppu teatas börs, et Norma aktsiatega kauplemine peatatakse, sest firma kohta on oodata olulist informatsiooni.
  Norma aktsia hind kerkis teisipäeval kiirelt 8,71 protsenti 26,2 kroonile. Tõusu põhjustasid maaklerite arvates kuulujutud, et Rootsi firma Autoliv Inc tunneb Norma aktsiate vastu tõsist huvi. Päeva teisel poolel avaldas Norma omapoolse teate, milles märgiti ära, et Norma Grupp ja Rootsi juhtiva sõidukite ohutustarvikuid tootva ettevõtte Autoliv Inc esindajad kirjutasid alla kavatsuste protokollile, mille kohaselt võib Autoliv osta Norma Grupilt umbes pooled ASi Norma aktsiatest.
  Lähipäevil peaks Norma aktsia püsima väheste, turul veel aktiivselt tegutsevate investorite tähelepanu keskpunktis.
  Autolivi tõsine huvi Normaga koostöö arendamise vastu peaks andma ka fundamentaalse põhjuse aktsia hinna jätkuvale tõusule lähitulevikus. Spekulantide esile kutsutavad hetkelised korrektsioonid ei peaks aga pikemaajalisi investoreid heidutama. Tõenäoliselt on Norma aktsia lähipäevil tavalisest volatiilsem.
  Teisipäeval jäi käibe poolest esikohale siiski Hansapanga aktsia, mille hind liikus 1,27 protsenti kõrgemale.
  Järsu tõusuga hakkas silma samuti Merko Ehituse aktsia, kerkides tänu mõnele tehingule 8,5 protsenti. Viimase käive oli aga kahjuks väike, omanikku vahetas vaid 13 300 aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Hans H. Luige trükikoda saab uue juhi
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Möödunud suvel Hans H. Luige kätte läinud trükikoda Printall saab 23. mail uue juhi, trükikoda alates 2000. aastast juhtinud Andrus Takkin taandub juhtimisest ja lahkub ettevõttest, teatas ettevõte.
Raadiohommikus: veresaun börsidel, restoraniäri eluspüsimine ja nõuanded ettevõtjale
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.
Esmaspäevases hommikuprogrammis võtame luubi alla investorite otsused veresauna ajal aktsiaturgudel, räägime restoraniäri hakkamasaamisest järjekordses kriisis ja anname nõu, kuidas heitlikul ajal äriprotsesse ümber korraldada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.