Mart Stöör • 6. juuli 1999 kell 22:00

Norma kiire tõusu põhjus selgus

Tähelepanu keskpunkti sattus teisipäeval Norma aktsia. Aktiivse kauplemise tagajärjel vahetas omanikku 12 111 aktsiat, mille tulemusel kujunes aktsia käibeks 3,2 miljonit krooni. Pärast kauplemise lõppu teatas börs, et Norma aktsiatega kauplemine peatatakse, sest firma kohta on oodata olulist informatsiooni.

Norma aktsia hind kerkis teisipäeval kiirelt 8,71 protsenti 26,2 kroonile. Tõusu põhjustasid maaklerite arvates kuulujutud, et Rootsi firma Autoliv Inc tunneb Norma aktsiate vastu tõsist huvi. Päeva teisel poolel avaldas Norma omapoolse teate, milles märgiti ära, et Norma Grupp ja Rootsi juhtiva sõidukite ohutustarvikuid tootva ettevõtte Autoliv Inc esindajad kirjutasid alla kavatsuste protokollile, mille kohaselt võib Autoliv osta Norma Grupilt umbes pooled ASi Norma aktsiatest.

Lähipäevil peaks Norma aktsia püsima väheste, turul veel aktiivselt tegutsevate investorite tähelepanu keskpunktis.

Autolivi tõsine huvi Normaga koostöö arendamise vastu peaks andma ka fundamentaalse põhjuse aktsia hinna jätkuvale tõusule lähitulevikus. Spekulantide esile kutsutavad hetkelised korrektsioonid ei peaks aga pikemaajalisi investoreid heidutama. Tõenäoliselt on Norma aktsia lähipäevil tavalisest volatiilsem.

Teisipäeval jäi käibe poolest esikohale siiski Hansapanga aktsia, mille hind liikus 1,27 protsenti kõrgemale.

Järsu tõusuga hakkas silma samuti Merko Ehituse aktsia, kerkides tänu mõnele tehingule 8,5 protsenti. Viimase käive oli aga kahjuks väike, omanikku vahetas vaid 13 300 aktsiat.

Hetkel kuum