• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Norma kiire tõusu põhjus selgus

  Tähelepanu keskpunkti sattus teisipäeval Norma aktsia. Aktiivse kauplemise tagajärjel vahetas omanikku 12 111 aktsiat, mille tulemusel kujunes aktsia käibeks 3,2 miljonit krooni. Pärast kauplemise lõppu teatas börs, et Norma aktsiatega kauplemine peatatakse, sest firma kohta on oodata olulist informatsiooni.
  Norma aktsia hind kerkis teisipäeval kiirelt 8,71 protsenti 26,2 kroonile. Tõusu põhjustasid maaklerite arvates kuulujutud, et Rootsi firma Autoliv Inc tunneb Norma aktsiate vastu tõsist huvi. Päeva teisel poolel avaldas Norma omapoolse teate, milles märgiti ära, et Norma Grupp ja Rootsi juhtiva sõidukite ohutustarvikuid tootva ettevõtte Autoliv Inc esindajad kirjutasid alla kavatsuste protokollile, mille kohaselt võib Autoliv osta Norma Grupilt umbes pooled ASi Norma aktsiatest.
  Lähipäevil peaks Norma aktsia püsima väheste, turul veel aktiivselt tegutsevate investorite tähelepanu keskpunktis.
  Autolivi tõsine huvi Normaga koostöö arendamise vastu peaks andma ka fundamentaalse põhjuse aktsia hinna jätkuvale tõusule lähitulevikus. Spekulantide esile kutsutavad hetkelised korrektsioonid ei peaks aga pikemaajalisi investoreid heidutama. Tõenäoliselt on Norma aktsia lähipäevil tavalisest volatiilsem.
  Teisipäeval jäi käibe poolest esikohale siiski Hansapanga aktsia, mille hind liikus 1,27 protsenti kõrgemale.
  Järsu tõusuga hakkas silma samuti Merko Ehituse aktsia, kerkides tänu mõnele tehingule 8,5 protsenti. Viimase käive oli aga kahjuks väike, omanikku vahetas vaid 13 300 aktsiat.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kütuseaktsiisi tõusu edasilükkamine ei teeni ühiskonna huve
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tugeva lobitöö, hea maksulaekumise ja inflatsioonihirmu tõttu on valitsus otsustanud kütuseaktsiisi tõusu edasi lükata. Kuigi inflatsioonisurvet see tõesti vähendab, siis mitmes teises plaanis on tegemist ühiskonna jaoks kehva otsusega, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Brenti toornafta tõusis kolme aasta tippu
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Nafta hinnad tõusid reedel juba neljandat päeva järjest ning Brenti toornafta on jõudnud kolme aasta tippudeni. Investorid on keskendunud kitsale pakkumisele ning turuosaliste tugevale riskijanule ning lootusele, et pandeemiast tullakse edukalt välja, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Sunly asutaja: tõehetk energiaturul tuli ootamatult
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.
Taastuvenergiaettevõtte Sunly üks asutajatest Martin Kruus rõhutas konverentsil Äriplaan, et ettevõte on alles oma tee alguses ja oma väärtust tuleb investoritele tõestada, ent ollakse tahtmist täis lähiajal kaks korda kasvada.