Mart Stöör • 18. juuli 1999 kell 22:00

Saku uuel rekordtasemel

Reedel sattus investorite tähelepanu keskpunkti Norma aktsia. Positiivselt mõjusid aktsia hinnale ka neljapäeval avaldatud majandusnäitajad. Norma teatas, et esimese poolaasta konsolideerimata realiseerimise netokäive oli 238,8 mln krooni ja konsolideerimata puhaskasum 65,2 mln krooni. Norma peaks investoritele huvi pakkuma sellelgi nädalal. Möödunud nädalal jäi Norma käibe poolest alla vaid Hansapanga aktsiale. Norma aktsia hind kerkis nädalaga 19,4 protsendi võrra.

Möödunud nädala enim kaubeldud aktsia oli Hansapank. Reedel jäi viimane käibe poolest tugevalt alla Normale, aga hind liikus endiselt positiivses suunas ning tõusis reedel 0,3%.

Ühispanga tulemused jäid kahjuks nõrgemaks, kui eelnevalt prognoositi. Negatiivselt mõjutas see panga aktsia hinda ka reedel. Püsiva, kuid suhteliselt tagasihoidliku müügisurve tulemusel kaotas Ühispanga aktsia reedel 1,31% ja lõpetas nädala 26,3 kroonil.

Merko aktsiate hinna tõus jätkus. Reedel tegi aktsia läbi järjekordselt tugeva hüppe, kerkides 6,15%.

Lisanimekirjas jäi reedel silma Saku. Püsiv ostuhuvi viis Saku õlletehase aktsia hinda taas 0,94% kõrgemale. 50 krooni tasemel kaubeldi Saku aktsiatega viimati 1997. aasta märtsis.

Käesolev nädal peaks kujunema suhteliselt huvitavaks. Hoolikalt tasuks jälgida just kiire tõusu läbi teinud aktsiaid. Unustada ei tasuks, et turg on siiski väga õhuke, mis muudab aktsiad ülitundlikuks iga tavalisest suurema tehingu suhtes.

Hetkel kuum