• Jaga lugu:

  September ehmatas ettevõtjaid

  Suhteliselt sündmustevaeses septembris kõige enam vastukaja tekitanud uudise tõi avalikkuse ette rahandusministeerium. Enamik ettevõtjaid on soetanud endale sõidukid just kasutusrendiga ja 18protsendilise käibemaksu lisandumine praegusele kuumaksule tõstab maksukoormust märgatavalt.
  Ühest küljest on rahandusministeeriumil õigus -- tõepoolest märkimisväärne on autode osakaal, mille inimesed on soetanud justkui endale, aga mis paberite järgi kuuluvad firmale. Riigil jääb saamata kenake hulk raha, sest eks igaüks vaata, kuidas odavamalt saada. Petturiks ei nimeta sealjuures end keegi, pigem kavalpeaks, kes on osanud riigi jäetud tühimikku ära kasutada.
  Nüüd tahab riik selle augu kinni mätsida. Kas seda peab aga tegema nii, et kannatavad ka ausad ettevõtjad, on iseküsimus. See pole nende probleem, et riik ei suuda maksupettureid kontrolli alla saada.
  Aga kui ikka kuidagi ei suudeta tööautosid nn eramasinatest eraldada, siis vähemalt väikekaubikute eraldamine sõiduautost ei tohiks mingi probleem olla. Tarbesõidukit vaevalt keegi endale isklikuks otstarbeks on soetanud ja selliselt käibemaksu nõudmine oleks küll ilmne liialdus.
  Samas, tegemist on eelnõuga ning lõplike otsuste vastuvõtmine seisab alles ees.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Tehnoloogiahiiud lõid ootusi; investorite tuju see ei tõstnud
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Täna tulemused teatanud suured tehnoloogiafirmad ületasid mitmeski osas prognoose. Investorite kehva tuju see aga ei tõstnud, sest mõned aktsiad jätkasid langust ka järelturul, pärast tulemuste teatavakstegemist.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Circle K Eesti peadirektor Kai Realo läheb Ragn-Sellsi juhtima Kai Realo intervjuus: otsus küpses kaua, palgas ei kaota
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.
16 aastat Statoilis ja Circle K-s töötanud ning neist viimased üheksa aastat ettevõtte juhatuse liikme ja peadirektori ülesandeid täitnud Kai Realo lahkub augustis ametist. Realo liigub edasi Ragn-Sells Eestisse, kus alustab tööd juhatuse esimehena.