• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kõuhknate krevetiäri võib saada riigi toe

  Kavandatava seadusemuudatuse järgi hakatakse püügikvoote firmadele jagama nende viimase kolme aasta püügitulemuste järgi. Kui ettevõte alles soovib kalapüüki alustada ja tal pole ette näidata viimase kolme aasta püügitulemusi, siis talle luba ei anta.
  Krevetipüügil kehtestaks seadusemuudatus muutumatu limiidi kolmele ettevõttele, ASile Reyktal ja perekond Kõuhknale kuuluvatele ASidele Permare ja Dagomar, ning takistaks samale tegevusele juurdepääsu teistel firmadel.
  «Mina pole selle poolt, et hakata sellisel viisil lubasid jagama,» ütles Kalurite Liidu juhatuse esimees Toivo Orgussaar. «Kuid on inimesi, kes pooldavad nende muudatuste väga kiiret vastuvõtmist.»
  Atlandi ookeani loodeosas krevette püüdvate ASide Permare ja Dagomar juhataja Marek Harjak ütles, et kõikides Euroopa Liidu riikides antakse püügilimiiti ajalooliselt kala püüdvatele firmadele.
  «Kui ma ei tea, mis mu järgmise aasta limiit on, siis pole ju võimalik areneda ja investeerida,» lisas Harjak.
  Kalurite Liidu juhatus kiitis eile kavandatavad seadusemuudatused heaks.
  Riigikogu keskkonnakomisjon hakkab kalapüügiseaduse parandusi arutama esmaspäeval.
  Toiduainetööstuskontserni ETFC Grupp kontrollpakki haldava ASi Epeks omanikud Toomas, Tiit ja Tarmo Kõuhkna loobusid Epeksi aktsiatest, saades vastu ASi Hiiu Kalur aktsiad. Dagomar on Hiiu Kaluri tütarfirma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Baltic Horizon kasvatas renditulu Fond loob oma tagasiostuprogrammi
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Tallinna börsil noteeritud Baltic Horizon Fond tegi teatavaks osakuomanike korralise üldkoosoleku ja fondi osaku värskeima puhasväärtuse.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus: Eesti suurim pank ja tööstuste kriisiplaanid
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Teisipäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime lisaks sõja mõjudele ka kasvavate intressimäärade ja kiire hinnatõusu tagajärgedest nii ettevõtetele kui tarbijatele.
Euroopa Liit annab juhiseid, kuidas osta Venemaa gaasi ilma sanktsioone rikkumata
Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.
Euroopa Liit kavatseb oma gaasiimportijatele pakkuda lahendust, kuidas vältida Venemaalt kütuse ostmisel sanktsioonide rikkumist ja samal ajal tõhusalt rahuldada president Vladimir Putini nõuet maksta gaasi eest rublades.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.