• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inflatsioon USAs kardetust madalam

  Eile jätkus närvilisus valuutaturgudel enne intressimäärade jaoks tähtsaima makromajandusliku näitaja, tarbijahinnaindeksi avaldamist. Prognoositust suurem number (analüütikud ennustasid septembris jaehindade kerkimist 0,4 protsenti) tähendanuks intressimäärade tõstmise suurt tõenäosust. Kiire inflatsiooni kartuses tegid aktsiate hinnad Wall Streetil möödunud nädalal läbi kõigi aegade suurima punktikukkumise. Esmaspäeval lõpetas Dow Jonesi tööstuskeskmine pärast mitmekordset langemist alla 10 000 punkti taseme päeva küll peaaegu 1protsendilise tõusuga.
  Tegelik number vastas täpselt prognoositule, mistõttu euro kurss läks õhtul kiirele langusele.
  Täna avaldatakse Ühendriikide väliskaubanduse bilanss, mis on dollarile arvatavasti ebasoodne. Analüütikud prognoosivad, et USA väliskaubandusdefitsiit jääb rekordilisele 24,9 mld dollari tasemele. Suurem kaubandusdefitsiit jätab väliseksportööride kätte rohkem dollareid, mille eest viimased ei pruugi dollaris nomineeritud väärtpabereid osta, vaid konverteerivad need kodumaisesse või mõnda muusse välisvaluutasse. Momendil on dollarist ahvatlevamad eelkõige jeen ja euro.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neli põhjust, miks poliitikas läheb nüüd põnevaks
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Keskerakonna esimees võib vahetuda, samal ajal kui EKRE pääseb paljudes omavalitsustes pumba juurde. Ning need pole ainsad põhjused, miks poliitikas tõotab väga huvitavaks minna, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
S&P 500 ja Nasdaq tõusid neljandat päeva järjest
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Soome tuumajaam teatas uuest takistusest
Esialgse plaani järgi aastal 2009 tööle hakkama pidanud tuumajaama Olkiluoto 3 käikulaskmise ette on kerkinud uus takistus, mis lükkab elektritootmist edasi seekord nelja kuu võrra.
Esialgse plaani järgi aastal 2009 tööle hakkama pidanud tuumajaama Olkiluoto 3 käikulaskmise ette on kerkinud uus takistus, mis lükkab elektritootmist edasi seekord nelja kuu võrra.
Tulusa äri võti: andmepõhine otsustamine
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.
Selleks, et äri võimalikult kasumlikult juhtida, tuleb teha tarku otsuseid. Viimaste lahutamatuks osaks on andmed ja nende kaasamine otsustusprotsessi, leiti Äripäeva raadio saates „Kasvukursil“.