• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eluasemelaenude väljaandmine jõudis eelmise buumi tasemele

  Viimastel kuudel on suurenenud eluasemelaenude maht. Septembris anti Eesti Panga teatel eluasemelaene välja 300 miljoni krooni eest, kuid suure osa sellest moodustasid Ühispanga tütarettevõtete kaudu panga töötajatele mitme aasta jooksul antud laenude esitamine aruandluses.
  Sellele vaatamata on ilmne inimeste huvi suurenemine oma elutingimuste parandamise vastu laenu abil, uusi laene väljastasid pangad rohkem kui 140 miljoni krooni eest. Laenutingimused lihtsustusid juba juunis, kuid suvel see olulist mõju laenumahtudele ei avaldanud. Nüüd on paljudel laenuhuvilistel jõudnud kätte otsuse tegemise aeg.
  Oma mõjukust kinnisvaraturul kavatseb suurendada Eesti Kinnisvarafirmade Liit. Liidu erakorralisel üldkoosolekul muudeti senist liikmemaksusüsteemi ning alates tänasest tuleb liikmemaksu maksta olenevalt töötajate arvust firmas. Liikmemaksu tuleb näiteks kuni viie töötajaga firmas maksta 700 krooni kuus. Muutus ka sisseastumismaksu kord, nüüd on see sõltuv liikmemaksu suurusest.
  Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul loodab liit uute liikmete tulekuga värskeid tuuli kinnisvaravaldkonna kui terviku edendamisel, mis peaks muutma EKFLi tegevuse laiapõhjalisemaks ja sisukamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Analüüs: negatiivsus kurnab Eesti puidutööstureid, on väsimise ja loobumise märke
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Eesti ekspordi ühe alustala, puidutööstuse käekäiku iseloomustavad ühelt poolt head majandustulemused, ent teisalt valdkonna ebakindlusest kantud riskitegurid, kirjutab KPMG Balticsi tegevjuht ja vandeaudiitor Andris Jegers Äripäeva Infopanga puidutööstuse aastaraportile antud kommentaaris.
Tesla aktsia on mulle toonud mõne kuuga 70% kasumit Tulemused ületasid jällegi analüütikute ootuseid
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Ma ei saa jätta märkimata, kui minu portfelli aktsiad rekordeid löövad. Sedakorda siis Tesla nii aktsia hinna kui kolmanda kvartali tulemustega, ehkki selle aktsia roll minu portfellis on pigem spekulatiivne ja osakaal marginaalne, on kasum paberil väga korralik.
Rail Baltica projekt allkirjastas pea 20miljonilise toetuslepingu
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Rail Baltica projekt allkirjastas toetuslepingu Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnaagentuuriga (CEF).
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.