Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu õlletehase võimsus jääb nõudlusele alla

  Balti riikide moodsaima tootmistehnoloogiaga õlletehase pudelikaelaks on tankipark, nentis Noop. «Peame pidevalt otsustama, kuidas õllede proportsiooni jaotada,» selgitas ta. «Kannatajaks pooleks on seni jäänud kanged õlled.»
  Noobi sõnul tegid nad suvel panuse A. Le Coq'i lahjadele premiumi, pilsneri ja porteri õllele. Seetõttu vähenes kangete (alkoholisisaldus üle 7%) õllede osakaal Tartu õlletehase toodangus varasema üle 50 protsendi asemel 15 protsendini. Eesti õlleturul moodustavad kanged õlled umbes 35 protsenti.
  Oktoobris tõi Tartu õlletehas turule tõsise konkurendi Saku õlletehase Sarvikule ja Viru Õlle Karuõllele -- uue tehnoloogia alusel valmistatud kange õlle Double Bocki. «Suur nõudlus Double Bocki järele püsib,» ütles Noop.
  Noobi kinnitusel on tehas eelkõige püüdnud rahuldada jaekliente. «Umbes 80 protsenti õlletoodangust müüme otse kauplustele,» täpsustas Noop ja lisas, et kunagi pole nad käitunud nii, et hulgifirmad üldse õlut ei saa.
  Noobi kinnitusel ületab Tartu õlletehas projekteeritud aastavõimsuse -- 16 miljonit liitrit õlut -- tänavu üle miljoni liitri võrra.
  Eelmisel aastal tootis Tartu õlletehas 9,4 miljonit liitrit õlut. Eesti suurim õlletootja, AS Saku Õlu tootis mullu 37,3 miljonit liitrit õlut.
  «Järgmisel aastal suureneb Tartu õlletehase tootmisvõimsus 40 protsenti,» lubas Noop. «Oleme tellinud juurde uusi õlletanke.» Käärlaagritanklate mahu suurendamisse investeerib A. Le Coq järgmisel aastal umbes 15 miljonit krooni. Kokku on õlletehase põhiomanik, Soome õlletootja Olvi OY investeerinud tehase rekonstrueerimisse ligi 270 miljonit krooni.
  ASi Saku Õlletehase infojuhi Ruth Roht avaldas konkurentide jännijäämise üle imestust. «Saku õlletehasel on tootmisvõimsust piisavalt,» rääkis Roht. «Suvine tarbimishooaeg on läbi ja nõudlus õlle järele vähenenud.»
  «Kes tootjaist ei tahaks, et nõudlus oleks pakkumisest suurem,» nägi Tarmo Noop nõudluse rahuldamatuses ka positiivset. «Seda lihtsam on ju tootjal kaupa müüa.»
  Valdusfirmale A. Le Coq kuulub 100% Tartu õlletehasest ja ASist Saare Õlu ning 51% Läti õlletehase Cesu Aluse ja 49,9% Leedu õlletehase Ragutise aktsiatest.
  Soome Olvile kuulub 80% A. Le Coqi aktsiatest. Ülejäänud aktsiate omanik on Balti Investment Fund.
 • Hetkel kuum
Otto Pukk: millises kodus saab olla armastus, kui pole võimalik külmkappi toiduga täita
Miks hetkel, kui meie majandus on põhja katsumas, tegeleb valitsus järjest n-ö mittemaksvate valimislubaduste või muude kõrvaltegevustega, küsib praegu Eesti poliitikas toimuva kohta Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.
Miks hetkel, kui meie majandus on põhja katsumas, tegeleb valitsus järjest n-ö mittemaksvate valimislubaduste või muude kõrvaltegevustega, küsib praegu Eesti poliitikas toimuva kohta Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.
Ettevõtja: öeldakse, et alandage hindu. Mille arvel?!
Miks on hinnad kõrged? Sest intressid, inflatsioon ja tarbekaupade omahinnad ei lange, palgasurve ning sõjast tingitud majanduslangus ei ole kadunud, kirjutab ettevõtja, OÜ Keil M.A. juhatuse liige Andres Mängel vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Miks on hinnad kõrged? Sest intressid, inflatsioon ja tarbekaupade omahinnad ei lange, palgasurve ning sõjast tingitud majanduslangus ei ole kadunud, kirjutab ettevõtja, OÜ Keil M.A. juhatuse liige Andres Mängel vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA naftapuurid töötavad tühikäigul, tootjad pessimistlikud
Toornafta puurivate platvormide arv langes sel nädalal taas, mis on märk sellest, et USA tootjad on hindade suhtes pessimistlikud, vahendas Wall Street Journal.
Toornafta puurivate platvormide arv langes sel nädalal taas, mis on märk sellest, et USA tootjad on hindade suhtes pessimistlikud, vahendas Wall Street Journal.
Reaalajas börsiinfo
Äri Eestimaal: Ida-Viru õlu kolib plekkpurki ja sihib välismaad
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Koroonakriisis tekkinud raskuste tõttu on Purtse pruulikoda otsinud uusi eksporditurge ning käesoleval aastal on juba leitud kliente nii Itaaliast, Prantsusmaalt kui ka Bulgaariast. Ukraina sõja tõttu tekkinud kriis pani käsitööõlletootja aga vahetama isikupärase kujuga pudelid plekkpurkide vastu.
Uuring: onupojapoliitikat küll märgatakse, ent vilet puhuda ei söandata
Värske Eesti ja Põhjamaade ärieetika uuringu tulemused näitavad, et ebaeetilist käitumist on meilgi hakatud rohkem märkama ja sellesse ka sekkuma, ent vihjet anda ikkagi kardetakse, kirjutavad Merle Ojasoo ja Anne Reino ühingust Korruptsioonivaba Eesti.
Värske Eesti ja Põhjamaade ärieetika uuringu tulemused näitavad, et ebaeetilist käitumist on meilgi hakatud rohkem märkama ja sellesse ka sekkuma, ent vihjet anda ikkagi kardetakse, kirjutavad Merle Ojasoo ja Anne Reino ühingust Korruptsioonivaba Eesti.
Uued vastutustundlikud ettevõtted teada. Kes sai kulla, hõbeda või pronksi?
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas tänavu 49 Eestis tegutsevat ettevõtet, avalikku organisatsiooni ja mittetulundusühingut, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemgi, kui seadus nõuab.
Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum tunnustas tänavu 49 Eestis tegutsevat ettevõtet, avalikku organisatsiooni ja mittetulundusühingut, kes hoolivad ümbritsevast ning soovivad panustada ühiskonda rohkemgi, kui seadus nõuab.
Leedu moodne hiigelfirma maksis ka hiigeldividendi – kõvasti üle miljardi
Vilniuse biotehnoloogiaettevõte Thermo Fisher Scientific Baltics maksis aktsionäridele dividendiks 1,61 miljardit eurot. Pärast seda jäi ettevõtte jaotamata kasumiks veel 615 miljonit eurot, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.
Vilniuse biotehnoloogiaettevõte Thermo Fisher Scientific Baltics maksis aktsionäridele dividendiks 1,61 miljardit eurot. Pärast seda jäi ettevõtte jaotamata kasumiks veel 615 miljonit eurot, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.
Luhtunud lootus Briti turule: langus ehituses sunnib Aseri tellisetootmist sulgema Lisatud vallavanema kommentaar: riigijuhid suretavad ettevõtlust
Aseri tellisetehase tootmismaht on kukkunud ligi 80 protsenti, mistõttu tuleb Wienerberger ASil panna augusti lõpus kinni tootmise põhiliin ja koondada umbes pooled töötajad, rääkis ettevõtte tegevjuht Margus Puusepp.
Aseri tellisetehase tootmismaht on kukkunud ligi 80 protsenti, mistõttu tuleb Wienerberger ASil panna augusti lõpus kinni tootmise põhiliin ja koondada umbes pooled töötajad, rääkis ettevõtte tegevjuht Margus Puusepp.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.