Eesti Telefon ostis enamusosaluse Hallo kauplusteketis

Tehingu hinda osapooled ei avalda, ent Eesti Telefoni juhatuse liikme Valdo Kalmi sõnul oli see samas suurusjärgus Eesti Mobiiltelefoni (EMT) ostetud ASi Esmofon 22,5 mln kroonise ostuhinnaga.

Kalmi sõnul hakkavad Hallo kaubamärki kandma Eesti Telefoni telefonipoed ja müügivitriinid teeninduskeskustes. «Loodan, et Hallo keti ostmine parandab Eesti Telefoni telefonipoodide mainet ja müügitulemusi,» lausus ta.

Põhiosa Hallo keti tegevusest moodustab mobiilsidega seotud kaupade ja teenuste müük, kuid suuremates poodides Tallinnas, Tartus ja Pärnus on müügil ka lauatelefonid ja faksid. Eesti Telefonile kuulus seni 5 poodi ja 21 teeninduskeskust, millele lisanduvad nüüd Hallo keti 40 poodi üle Eesti. Selle vahendusel sõlmiti ligikaudu 35% EMT liitumislepingutest. Suurimateks partneriteks telefonimüügi alal on kujunenud Nokia ja Ericsson, kelle Eestisse suunatud toodetest müüakse 25--30% Hallo keti kaudu.

Hallo kauplusteketi omanikfirma ASi Telefonipood netokäive oli mullu 93,5 mln krooni. 1999. a käibeks prognoosib firma 100 mln krooni. Kasum oli mullu 3,5 mln krooni. Teisele Eesti Telekomi tütarfirmale EMT-le kuulub mobiiltelefonide jaemüügiga tegelev AS Esmofon, mille turuosa EMT liitumislepingute sõlmimisel on üle 50%.

Autor: ÄP

Hetkel kuum