• Jaga lugu:

  Edevus läheb kalliks

  Üleeile õhtul said rahvaasemikud maha järjekordse otsusega, mis tõstab alates uuest aastast oluliselt riigilõivu mitmetelt tehingutelt.
  Rohkem tuleb hakata raha välja käima kõikjal, kus teisel pool letti istub riigiametnik. Loomulikult kehtib sama autoregistri kohta.
  Kui enamikel autoregistri toimingutel tõusis riigilõiv kaks ja pool korda, siis osade asjade eest peab hakkama maksma viiekordset tasu.
  Eriti kalliks hindab riigikogu inimeste edevust. Eritellimusel valmistatud autonumbri sai seni kätte 5000 krooni eest, alates uuest aastast peab sel puhul aga tervelt 20 000 krooni lauale laduma.
  Millegagi tuleb ju eelarveaugud kinni mätsida ja loomulikult on riigilõiv ning aktsiis lihtsaim moodus seda teha. Viimane annab tunda juba alates tuleva nädala kolmapäevast, kui liitri 95E eest peab hakkama tasuma ligi üheksa krooni.
  Siinkohal võib ainult õnne tänada, et üleriiklikku mootorsõidukite maksu ei kehtestatud ja et pealinlastel see muutumatuna püsima jäi. Loodetavasti jääb nüüd ehk rahakoti põhja ka veidi söögiraha.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Tallinna börsil ei langenud täna ükski aktsia
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Tallinna börsil olid pankade aktsiad täna pärast eile toimunud järsku langust taastumas ning ühtegi kukkujat kohalikul börsil ei olnud.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.