Inno Tähismaa • 11. jaanuar 2000 kell 10:12

Nokia telefonidel teiste ees kahekordne ülekaal

Aasta viimasest kvartalist kokkuvõtteid tehes selgub, et Nokia mobiiltelefone müüdi viimase kolme kuuga peaaegu kaks korda rohkem kui ülejäänud tootjate mobiile kokku. Samas on Nokia edu mõnevõrra vähenenud, näiteks kolmandas kvartalis müüdi Nokiaid teistega võrreldes üle kahe korra enam.

Igipõliste rivaalide Ericssoni ja Nokia vahe aga üha suureneb rootslaste kahjuks. 1999. aasta esimeses kvartalis oli nende tootjate vahekord Eestis 3:1 Nokia kasuks, teises kvartalis 4:1, kolmandas kvartalis müüs Nokia juba viis korda rohkem mobiile kui Ericsson. Eelmise aasta viimase kolme kuu lõikes ületab Nokia müük Ericssoni juba enam kui viiekordselt.

Ilmselt tulenevalt kartusest aasta 2000 vea ees osteti viimase kolme kuuga ka 29 uut NMT-tüüpi telefoni. Teatavasti keeras EMT oma NMT-keskjaamas kella 28 aastat tagasi ja seega ei saanud seal mingit probleemi tekkida - side toimis. Lisaks on NMT-l rohkem vabu kõnekanaleid, mis samuti aastavahetusel end positiivses mõttes tunda andis.

Eestis müüdud uued mobiiltelefonid, IV kv: 1. Nokia 3210 - 8487 2. Nokia 5110 - 7595 3. Alcatel One Touch Club db - 1900

Hetkel kuum