Raimo Ülavere • 11. veebruar 2000 kell 13:13

Euroopa aktsionärid nõuavad elektroonilist üldkoosolekut

Euroopa aktsionärid nõuavad endale suuremaid õigusi, muuhulgas võimalust viia aktsionäride üldkoosolekuid läbi elektroonilise hääletamise teel.

Euroopa eraaktsionäre esindav organisatsioon Euroshareholders on esitanud 10 nõudmist, mis eelmise nädala lõpul saadeti 300 suurimale firmale ning Euroopa Komisjoni siseturuvolinikule Frits Bolkensteinile.

Aktsionärid taotlevad, et nende nõudmisi arvestataks Euroopa Liidu seadustes. Nad soovivad elektroonilise hääletamise võimalust firmade aktsionäride üldkoosolekul, juhatuses olemise aja piiramist 12 aastaga ning et firmade finantsstrateegia peab selgelt kajastuma aastaaruandes.

Organisatsioon Euroshareholders, mis loodi 1990. aastal, on seni olnud suhteliselt väikse mõjuga. Kuid selle tähtsus tõusis eelmisel aastal, kui ta võitis kohtuasja Hollandi Philipsi kontserni vastu, mis pidi seetõttu 500 aktsionärile maksma kahjutasuks 72 miljonit Eesti krooni.

Artikkel põhineb Dagens Industri materjalidel.

Hetkel kuum