Inno Tähismaa • 12. aprill 2000 kell 11:37

Uue tulumaksuseaduse järgi peavad dokumente säilitama kõik maksumaksjad

Uus tulumaksuseadus kohustab tulusid ja kulusid tõendavaid dokumente säilitama ka neid inimesi, kes ei ole registreeritud füüsilisest isikust ettevõtjana, kirjutab värskes ajakirjas Tulu ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna.

Uue tulumaksuseaduse §36 lõige 2 ütleb, et maksumaksja on kohustatud säilitama tulude ja kuludega seotud dokumente. Siin käib jutt kõigist maksumaksjatest.

Arvata võib, et praktikas hakkab see kohustus kehtima neile, kes deklaratsiooni esitavad. Kuid kui seadust täht-tähelt lugeda, siis peavad ka ainult ühe tööandja juures töötavad inimesed (kes ei ole kohustatud tuludeklaratsiooni esitama) oma tulusid tõendavaid dokumente säilitama.

Varem pidid dokumente säilitama ainult ettevõtjad.

Hetkel kuum