Ülo Toomsalu • 18. aprill 2000 kell 6:06

Lennundusleping päästab Tallinna-Moskva lennuliini

Tallinnast Moskvasse saab tõenäoliselt taas lennata juba tuleval nädalal, kui Eesti lennundusvõimu esindajad sõidavad Venemaale, valmistamaks ette kahe riigi vahelise lennunduslepingu allkirjastamist, kirjutab Postimees.

24. aprillil Moskvasse sõitev lennuameti peadirektor Toomas Peterson ütles Postimehele, et kui seni pole Tallinna-Moskva-Tallinna liini taasavamisel edasiminekuid olnud, siis pärast Venemaa reisi võib neid juba oodata. 'Parafeerime lennunduslepingu, kuid ei jõua seda veel alla kirjutada,' selgitas ta. 'Kuid lennunduse puhul on tähtsam see, et kokkulepped on saavutatud.'

Kui Eesti on erimeelsused Vene lennundusvõimudega Moskvas ära klaarinud, võivad nii Estonian Air kui ka Vene poolt esindav Eesti Lennukompanii kohe reise jätkata. Peterson ei julgenud siiski veel kindlalt lubada, et kõik ka nii läheb. 'Tegemist on lennunduspoliitilise probleemiga, kuid meie ühine eesmärk on, et lennud ikka toimuksid,' lausus ta.

Lennunduslepingus on muu hulgas punkt, mis annab ka teistele lennukompaniidele võimaluse Eesti ja Moskva vahet lennata, seni oli see õigus ainult Estonian Airil ja Eesti Lennukompaniil. Samas peab neid firmasid olema ühepalju nii Venemaa kui Eesti poolel.

Hetkel kuum