Inno Tähismaa • 8. juuni 2000 kell 14:11

Kraft pooldab strateegiliste arengukavade keskuse loomist keskpanga juurde

Värskelt ametisse astunud keskpanga president Vahur Kraft esitas oma seisukohtades vajaduse arendada keskpanga rolli ühiskonna arengu suunajana ja lahenduste soovitajana.

Krafti täna esitatud tegevusprogrammi järgi on esimese konkreetse sammuna otstarbekas luua Eesti Panga juurde Eesti strateegiliste arengukavade keskus, mis tegeleb ühiskonnas aktsepteeritud inimeste juhtimisel ja eri tegevusvaldkondadest tippasjatundjaid kaasates riigi tervikliku arengustrateegia väljatöötamisega.

Keskuse eeldatavad töösuunad on: riigi pikaajaliste arenguplaanide väljatöötamine ja lühemaajaliste programmide kooskõlastuse tagamine, teadus- ja arendustöö ning innovatsiooni arendamise strateegia väljatöötamine, mõttetalgute korraldamine, riiklike fondide ja kapitalide reorganiseerimisprotsessile kaasaaitamine.

Päevatoimetaja kommentaar:

<i>Sellisest innukusest tuleviku kujundamisel võib välja lugeda president Lennart Meri kõva selgitustööd Krafti kallal teisipäeval, mil Kraft Kadriorus käis. Pole midagi halba, kui keskpangast areneb riigi ajutrust. Kahtlane on aga keskpanga osalemine eri fondide tegevuses.</i>

Hetkel kuum