Ülo Toomsalu • 4. august 2000 kell 8:16

Peetri Põllumajandusühistu läks piima hinna tõusust hoolimata pankrotti

Eesti üks suuremaid piimatootjaid, rohkem kui 800pealist lüpsikarja omav Peetri Põllumajandusühistu läks pärast piima hinna tõusu 12 miljoni kroonise võlakoorma all pankrotti, kirjutab Postimees.

Peetri PÜ pankrotihaldur Enno Palumets ütles, et ühistu jätkab oma igapäevast tööd ja 137 töötajat saavad palka uue omaniku leidmiseni. 'Kui kõik läheb hästi, võib ühistu uue omaniku saada aastaga,' ütles Palumets.

Kõige rohkem on Peetri PÜ võlgu maksuametile, üle viie miljoni krooni. Ligikaudu pool miljonit ollakse võlgu elektri eest. Sama palju tuleb tasuda ka pangalaenu ja rahandusministeeriumist saadud laenu. Võlanõudjaid on pankrotihaldurile praegu teada 70.

Palumetsa sõnul on ta kategooriliselt vastu, et ühistu müüakse osadena. Kes suudaks nii suure ühistu osta, ei osanud ta praegu veel öelda. Hoolimata pankrotist pole Palumetsa selgitusel ühistu väga halvas seisus. Üle 800pealine lüpsikari pole varem nii palju toodangut andnud. Lüpsikarja suuruselt on Peetri Eestis seitsmendal kohal. Lisaks suurele veisekarjale on Peetris 3100 siga, nüüdisaegne lüpsitehnika, samuti on uuendatud põllutehnikat.

Hetkel kuum