Tallinna tervisekaitsjad sulgesid eile õhtul salmonelloosi levitamises kahtlustatuna restorani Byblos, kus mitu külastajat olid haigestunud pärast magustoidu söömist, mille valmistamiseks restoranil õigust polnud, kirjutab Postimees.
Tallinnas Raekoja platsil asuva restoraniga seostasid arstid ja tervisekaitsjad eile hommikul juba seitset salmonelloosi haigestumise juhtu.
'On väga tõenäoline, et need inimesed said nakkuse restoranist, kuid enne analüüside tulemuste laekumist ei saa seda kindlalt väita,' ütles Tallinna tervisekaitsetalituse juhataja Rein Rannamäe.
Byblosel polnud õigust pakkuda magustoite, nende hulgas ka tiramisut ja jäätist, sest selleks puudusid tingimused ning restoranis valitses toidu ristsaastatuse oht. Seetõttu keelasid tervisekaitsjad juba 24. augustil Byblose töötajatel magustoitude tegemise.
Artikkel jätkub pärast reklaami
'Meie inspektorid leidsid esmaspäeval, et nii Byblose köögis kui ka laos valitseb täielik korralagedus,' kinnitas tervisekaitseinspektsiooni nõunik Agnes Jürgens.
Inspektorid saatsid 14 restorani töötajat kohe Merimetsa haiglasse analüüse andma ning võtsid toidult ja nõudelt uhteproove. Eile õhtul kell 18 pidi restoran vastavalt tervisekaitsetalituse ettekirjutusele oma uksed sulgema.
Byblose omanik itaallane Alberto Lovoti ähvardas eile Postimeest kohtuga, kui leht peaks avaldama loo restorani sulgemisest enne, kui on saabunud analüüsi tulemused.
Restorani omanik raius kaljukindlalt, et nende juurest pole salmonelloos mingil juhul lahti pääsenud. Lovoti väitel müüb restoran iga päev 60 portsjonit tiramisut ning seetõttu pidanuks haigestunute arv kümme korda suurem olema.