Ülo Toomsalu • 4. oktoober 2000 kell 6:47

Viljandi taotleb riigilt haigla vara

Viljandi volikogu otsustas reedel maakonnahaigla vara riigilt endale taotleda, et hakata ise haigla tööd korraldama, kirjutab Sakala.

'Saadame vajalikud paberid nüüd riigikogu majanduskomisjonile, sotsiaalministeeriumile ja maavanemale ning loodame kuu aja pärast mingit vastust saada,' rääkis Viljandi linnapea Peep Aru.

Viljandi Maakonnahaigla varade valitseja, maavanem Helir-Valdor Seeder peab võimalust, et riigihaiglast saaks Viljandi linna ja Pärsti valla ühisomand, ebatõenäoliseks. Maavanema jutu kohaselt kavatseb riik haiglast luua sihtasutuse, mille nõukogusse kaasatakse ka omavalitsuste esindajaid.

Viljandi linnajuhid ja volikogu koalitsiooni liikmed nentisid reedel, et sihtasutuse loomisesse pole neid kaasatud. Peep Aru arvates peaks riik pärast Viljandi volikogu otsust taotleda haigla munitsipaliseerimist sihtasutuse moodustamise katkestama.

Hetkel kuum