Ülo Toomsalu • 31. oktoober 2000 kell 7:21

Ugala teatri juhid astuvad tagasi

Eile andsid Ugala direktor Enn Kose ja kunstiline juht Andres Noormets kultuuriministeeriumis lahkumisavalduse, kirjutab Sakala.

Mõlemad olid kutsutud kantsler Margus Allikmaa juurde nõupidamisele, et arutada teatri hetkeolukorda. Lisaks kantslerile osalesid arupidamisel ministeeriumi kunstide osakonna juhataja Reet Mikkel ja teatrinõunik Enn Kabrits.

Nagu Reet Mikkel Sakalale ütles, jäi ühine keel leidmata ja asi lõppes sellega, et mõlemad mehed esitasid avalduse töölepingu lõpetamiseks.

Mikkeli sõnul pole saladus, et Enn Kose ja Andres Noormetsa omavahelised suhted polnud kõige paremad ja selle all kannatas ka teater. Eilsel nõupidamisel lahvatasid vastuolud taas. 'Mina ei kujuta ette, kuidas see üldse võimalik on olnud, et need mehed on nii kaua ühes majas töötanud,' imestas ta.

Mikkeli sõnul on Ugala võlg praegu väga suur ja see number näitab kasvutendentsi. Niisugust olukorda pole ei Pärnu ega Rakvere teatris.

Hetkel kuum