• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linn kuulutab välja Hansakvartali müügi

  Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahvena sõnul jääb pakkumuste esitamise tähtaeg veel selle aasta sisse, kuid võimalike ostu-müügilepingute sõlmimine lükkub tõenäoliselt uue aasta algusse.
  Riia maantee äärse, Tartu Kaubamaja vastas asuva ligi 4500 ruutmeetri suuruse Riia 1 krundi alghind on 8,9 miljonit krooni. Praegu asub sellel krundil autoparkla.
  Veidi üle 2500 ruutmeetri suuruse Vanemuise 2 krundi alghinnaks on linnavalitsus kinnitanud 5,1 miljonit krooni. See krunt on sisuliselt linnaliinide endine bussijaam, kus praegu on samuti autoparkla. Krundil asub ka linnale kuuluv hoone, kus tegutseb Toidutorni-nimeline söögikoht.
  Tartu Kaubamaja vastas paiknevasse Hansakvartalisse kuulub lisaks müüki minevatele kruntidele veel üks eraomandis olev 1300 ruutmeetri suurune krunt. Sellel väliseestlasele kuuluval krundil tegutsevad praegu lillemüüjad.
  Urmas Ahvena sõnul otsustati kahe krundi müük juba tänavust linnaeelarvet koostades, sest krundid on eelarves müügiobjektidena kirjas. ?Laekumised linnaeelarvesse pole eriti plaanikohased,? põhjendas Ahven kruntide müüki ka rahaliste raskustega.
  Vaatamata sellele, et kruntide alghind on suhteliselt kõrge, avaldas Ahven lootust, et ostuhuvilisi siiski leidub. ?Eeldame, et ostjal on mingi kindel idee ? mida ta tahab krundile rajada,? rääkis Urmas Ahven. ?Nii kaua kui krundid on linna käes, ei teki sinna midagi.? Ahvena sõnul võiksid Hansakvartalis olla kaubandus- ja äripinnad, parkimismaja ning vähesel määral elamispindu.
  Kaks aastat tagasi tellis Hansakvartalile detailplaneeringu AS Favora Kinnisvara, ettevõte praegu sisuliselt enam ei tegutse. ?Oleme endale aru andnud, et olemasolev detailplaneering võib muutuda,? rääkis Ahven. ?Kinnistu uus omanik võib taotleda uue detailplaneeringu algatamist.?
  Favora Kinnisvara endise juhi Jüri Kulli sõnul jäi neil detailplaneering ellu viimata, sest nende tollane äriplaan ei realiseerunud. Favora ettevõtete grupi looja Aivo Pärna kinnitusel neil enam Hansakvartali vastu tõsisemat huvi ei ole. ?Jõud ei käi lihtsalt üle,? lisas Pärn. ?Meie põhitegevus on bussipark.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.