Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu linn kuulutab välja Hansakvartali müügi

  Tartu linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahvena sõnul jääb pakkumuste esitamise tähtaeg veel selle aasta sisse, kuid võimalike ostu-müügilepingute sõlmimine lükkub tõenäoliselt uue aasta algusse.
  Riia maantee äärse, Tartu Kaubamaja vastas asuva ligi 4500 ruutmeetri suuruse Riia 1 krundi alghind on 8,9 miljonit krooni. Praegu asub sellel krundil autoparkla.
  Veidi üle 2500 ruutmeetri suuruse Vanemuise 2 krundi alghinnaks on linnavalitsus kinnitanud 5,1 miljonit krooni. See krunt on sisuliselt linnaliinide endine bussijaam, kus praegu on samuti autoparkla. Krundil asub ka linnale kuuluv hoone, kus tegutseb Toidutorni-nimeline söögikoht.
  Tartu Kaubamaja vastas paiknevasse Hansakvartalisse kuulub lisaks müüki minevatele kruntidele veel üks eraomandis olev 1300 ruutmeetri suurune krunt. Sellel väliseestlasele kuuluval krundil tegutsevad praegu lillemüüjad.
  Urmas Ahvena sõnul otsustati kahe krundi müük juba tänavust linnaeelarvet koostades, sest krundid on eelarves müügiobjektidena kirjas. ?Laekumised linnaeelarvesse pole eriti plaanikohased,? põhjendas Ahven kruntide müüki ka rahaliste raskustega.
  Vaatamata sellele, et kruntide alghind on suhteliselt kõrge, avaldas Ahven lootust, et ostuhuvilisi siiski leidub. ?Eeldame, et ostjal on mingi kindel idee ? mida ta tahab krundile rajada,? rääkis Urmas Ahven. ?Nii kaua kui krundid on linna käes, ei teki sinna midagi.? Ahvena sõnul võiksid Hansakvartalis olla kaubandus- ja äripinnad, parkimismaja ning vähesel määral elamispindu.
  Kaks aastat tagasi tellis Hansakvartalile detailplaneeringu AS Favora Kinnisvara, ettevõte praegu sisuliselt enam ei tegutse. ?Oleme endale aru andnud, et olemasolev detailplaneering võib muutuda,? rääkis Ahven. ?Kinnistu uus omanik võib taotleda uue detailplaneeringu algatamist.?
  Favora Kinnisvara endise juhi Jüri Kulli sõnul jäi neil detailplaneering ellu viimata, sest nende tollane äriplaan ei realiseerunud. Favora ettevõtete grupi looja Aivo Pärna kinnitusel neil enam Hansakvartali vastu tõsisemat huvi ei ole. ?Jõud ei käi lihtsalt üle,? lisas Pärn. ?Meie põhitegevus on bussipark.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.