• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paremate piimatootjate peale käib tööstuste vahel kibe võitlus

  Tööstused pakuvad tootjatele lisaks heale hinnale näiteks odavat kütust, väetisi ja loomasööta.
  ?Hinnapakkumised on enam-vähem samad, kuid muud teenused, mida pakutakse, erinevad,? ütles Tartumaa piimatootja ASi Terrax juhatuse esimees Haimar Kallas. ?Toorpiima puudus on suur ja sellepärast püüavad tööstused tootjaid iga hinnaga just enda juurde meelitada. Näiteks üks tööstus pakkus, et kui ma talle piima viin, siis müüb ta mulle kütust krooni odavamalt.?
  ?Mõnedele meie tootjatele on pakutud rohkem, kui meie maksame, kuid nad ei ole veel teiste tööstuste juurde jooksnud,? ütles Laeva Meierei nõukogu liige Mati Mölder. ?Aga kui ikka teised hakkavad piima eest 10 krooni maksma, siis me peame ka kaasa minema.?
  Mölderi sõnul on piimaga kitsas käes, sest tänu suurematele ekspordikvootidele ELi on Eestil tegelikult võimalik eksportida rohkem, kui meil piima toodetakse.
  ASi Põlva Piim juhataja Aivar Häelmi sõnul käib Lõuna-Eestis loomade pärast sama äge võitlus. ?Piimatootjate pärast võitlevad tööstused samamoodi, nagu linnas võideldakse soodsa kinnisvara omandamise nimel,? ütles Häelm.
  Tulundusühistu E-Piim peadirektori Jaanus Muraka sõnul pole nii head turuolukorda kui praegu maailmaturul tükk aega olnud. ?Piimapulbri hinnad on üldse läbi aegade kõrgeimad, juustu nõudlus suureneb samuti, veidi kehvemalt läheb või müük,? rääkis Murakas. ?Kui selline soodne olukord nüüd jätkuks, tulevad prognoosid järgmise aasta kohta väga head.?
  Muraka sõnul on nõudlus piimapulbri järele nii suur, et isegi Euroopa Liidu interventsioonilaod on tühjaks müüdud. Aastaga on pulbri hind tõusnud kaks korda ? eelmisel aastal müüsid tööstused ELi seda 15?16 krooniga, nüüd 30?35 krooniga kilo. Selleks poolaastaks ettenähtud võikvoodi ? 1500 tonni ? on Eesti juba täitnud.
  Piima kokkuostuhind on praegu umbes 3 krooni kilo, aasta tagasi oli see 30?40 senti madalam.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.