• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaar aitab otsida õiguskantslerit

  Õiguskantsleri kandidaadiks sobiks justiitsministeeriumi kantsler Mihkel Oviir, ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kirjutab Postimees.

  Sellega asus Savisaar nende poliitikute rivvi, kes avaldavad president Lennart Merile survet leida lõpuks uus õiguskantsler.
  'Oviir on pikaajalise kogemusega jurist, õigusteoreetik ja tugev praktik,' kõneles Savisaar laupäeval Keskerakonna volikogu ees.
  Taasiseseisvunud Eestis pikima kantsleristaa?iga Oviir ütles, et kuulis seda ettepanekut alles raadiouudistest. 'Mitte keegi ei ole minuga õiguskantsleriks kandideerimise teemal rääkinud,' väitis ta eilses napis telefoniusutluses.
  Mitmed poliitallikad on Postimehele väitnud, et Savisaare käik pakkuda välja kantsler Oviiri kui keskerakondliku toetusega õiguskantsleri kandidaati on ajendatud Savisaare ja tema erakonna juhatuse liikme, Mihkel Oviiri abikaasa Siiri Oviiri viimasel ajal opositsioonilisteks muutunud suhetest.
  'On avalik saladus, et mitmed võimupoliitikud näeksid hea meelega Mihkel Oviiri lahkumist justiitsministeeriumi kantsleritoolist, ja Savisaare laupäevane esinemine ei tugevda tema positsiooni tänases Eestis, kus paljud suhted on väga personifitseeritud,' rääkis üks võimuparteidele lähedalseisev allikas, soovides jääda anonüümseks.
  Küll aga on opositsiooniline Keskerakond juba teine suur partei, kes survestab presidenti leidma Eerik-Juhan Truuvälja volituste lõppemise järel tänavu juunis tühjaks jäänud õiguskantsleri ametikohale kiiresti uut inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: kõrge hinnatase jääb püsima ja vähendab ostujõudu
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Viimase kahe aastaga on Eesti majandus saanud ja veel saamas löögi mitmelt majandusšokilt, mis on halvendanud majanduskasvu väljavaadet, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Strateegid: aktsiate langus ei lõppe enne Föderaalreservi sekkumist
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturgude langus kestab seni, kuni Föderaalreserv oma rahapoliitikas uuesti kannapöörde teeb, ütlesid Goldman Sachsi ja Bank of America strateegid, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Kohvimasina arve kooskõlastanud asekantsler sai aparaadist teada lehte lugedes
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.
"Ma olen sellest kohvimasina soetamisest ainult lehest lugenud, töö juures ma seda ei teanud," lausub endine asekantsler Indrek Reimand kurikuulsa kohvimasina ostu kohta. Ometi näitab prokurör tunnistajale tõendit, mille alusel kooskõlastas arve just tema. Reimand kinnitas aga ka veelgi kurikuulsama USA reisi kulud.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.