Ülo Toomsalu • 27. november 2000 kell 6:19

Savisaar aitab otsida õiguskantslerit

Õiguskantsleri kandidaadiks sobiks justiitsministeeriumi kantsler Mihkel Oviir, ütles Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, kirjutab Postimees.

Sellega asus Savisaar nende poliitikute rivvi, kes avaldavad president Lennart Merile survet leida lõpuks uus õiguskantsler.

'Oviir on pikaajalise kogemusega jurist, õigusteoreetik ja tugev praktik,' kõneles Savisaar laupäeval Keskerakonna volikogu ees.

Taasiseseisvunud Eestis pikima kantsleristaa?iga Oviir ütles, et kuulis seda ettepanekut alles raadiouudistest. 'Mitte keegi ei ole minuga õiguskantsleriks kandideerimise teemal rääkinud,' väitis ta eilses napis telefoniusutluses.

Mitmed poliitallikad on Postimehele väitnud, et Savisaare käik pakkuda välja kantsler Oviiri kui keskerakondliku toetusega õiguskantsleri kandidaati on ajendatud Savisaare ja tema erakonna juhatuse liikme, Mihkel Oviiri abikaasa Siiri Oviiri viimasel ajal opositsioonilisteks muutunud suhetest.

'On avalik saladus, et mitmed võimupoliitikud näeksid hea meelega Mihkel Oviiri lahkumist justiitsministeeriumi kantsleritoolist, ja Savisaare laupäevane esinemine ei tugevda tema positsiooni tänases Eestis, kus paljud suhted on väga personifitseeritud,' rääkis üks võimuparteidele lähedalseisev allikas, soovides jääda anonüümseks.

Küll aga on opositsiooniline Keskerakond juba teine suur partei, kes survestab presidenti leidma Eerik-Juhan Truuvälja volituste lõppemise järel tänavu juunis tühjaks jäänud õiguskantsleri ametikohale kiiresti uut inimest.

Hetkel kuum