• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs pääses reedel suuremast hädast

  Tallinna börsil tehti reedel 134 tehingut 11,7 mln krooni väärtuses. Äripäeva indeks langes 0,52% 439,97 punktile. Venemaa aktsiaturu eilne langus ja Türgi finantskriis läksid suuremalt jaolt meie börsist mööda. Türgis olukord siiski reedese päeva jooksul halvenes ? likviidsuskriis süvenes. Türgi üleööintress kerkis 400 protsendilt 950 protsendile.
  Hommikul alustas Tallinna börs väikesemahuliste tehingute juures langusega, kusjuures kõik põhiaktsiad (Telekom, Hansa ja Norma) kauplesid kella 10:45 paiku 1,9protsendises miinuses.
  Hansapanga aktsia oli tänasel langeval börsipäeval suurima käibega väärtpaber. Hansapanga aktsia langes 0,74 protsenti 134 kroonile.
  Eesti Telekomi aktsia kurss sulgus samal tasemel, kus neljapäeval lõpetas. Telekomi käibeks kujunes 3 mln krooni.
  Erastamisväärtpaber langes 0,93 protsenti 0,6420 kroonile 1,3 mln kroonisel käibel.
  Norma aktsia kaotas 0,43 protsenti sulgudes 45,80 kroonil 1,2 mln kroonise käibe juures.
  Saku Õlletehase aktsiat kaubeldi 0,3 mln kroonisel käibel, aktsia hind ei muutunud jäädes 59 kr tasemele. Pro Kapitali aktsia tõusis 0,67 protsenti 0,1 mln kroonise käibe juures.
  Venemaa aktsiaturg oli väga heitlev, lõpetades päeva miinuses. Türgi on jätkuvalt kehvas seisus ning Rahvusvahelise Valuutafondi abita ilmselt Türgi välja ei vea. Türgi liir on devalveerimisohus, rahaturu intressimäärad on hirmkõrged ning riigis on likviidsuskriis. Investorid on hirmul ning raha voolab riigist välja.
  Välisinvestorid (eriti institutsioonilised) analüüsivad, kui tõenäoline on analoogne situatsioon teistes arenevates maades. Ka Eesti ei ole kaitstud välismaiste investorite spontaanse müügisurve eest, seda vaatamata Eesti kenale majanduskasvule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.