Ülo Toomsalu • 4. detsember 2000 kell 6:38

Nool müüb Götzise kuldmedali

Erki Noole Götzise kaugushüppe kuldmedal, Sydney olümpiamängude võistlustrikoo, autogrammiga võistlusnumber ning teisigi sportlase isiklikke asju on homme heategevusoksjonil Viiratsi lastekodu heaks, kirjutab SL Õhtuleht.

Heategevusenampakkumine korraldatakse Tallinnas taas avatud Harju tänava Pegasuses. Erki Nool annetas kümmekond eset, kunstnik Heiki Navitrolla ühe maali ja kuus graafilist lehte. Oksjoni korraldavad internetiväravad Delfi ja Osta.EE. Enampakkumine jätkubki kolmapäevast alates internetis aadressil osta.delfi.ee.

?Ma ei mõelnud pikalt, kui mulle pakkumine tehti. Hakkasin kohe vaatama, mida võiks anda. Püüdsin valida nii, et asjadel oleks erinev väärtus ja siis ka erinev hind - mõned kindlasti kallimad, teised jälle odavamad, kuid huvitavad,? räägib Erki Nool SL Õhtulehele.

Kõige väärtuslikumaks hindab sportlane ise Götzise kuldmedalit, mille sai 1995. aastal kaugushüppe alavõidu eest. Nool püstitas seal Eesti kaugushüpperekordi - 8.10, mis püsib tänini.

?Suurem ajalooline väärtus on aga kindlasti trikool, milles võistlesin Sydney olümpiamängudel,? arvab ta siiski. Huvitavuselt kolmandaks hindab Erki Nool Götzises seljas olnud dressipluusi, millele on kirjutanud oma autogrammid Tomas Dvorak, Roman ?ebrle, Jon Arnar Magnusson ja teised kümnevõistluskuulsused.

Enampakkumisele on Nool valinud ka Atlanta olümpiamaskoti Iizzy, Sydney olümpial 1500 meetri jooksus jalas olnud naelkingad, Reval Cupi mälestusmedali ja palju muud. Kokku kümmekond isiklikku asja.

Kõigi müüdavate asjade alghinnaks on plaanitud 1000 krooni.

Hetkel kuum