18. detsember 2000 kell 11:26

Elvas tehakse juba üle 200 erineva auto küljeklaasi mudeli

Elvas asuv autoklaaside tootja AS Saint-Gobain Sekurit Eesti (endine AS Elvex) on sügisel käivitunud uues tootmishoones juurutanud töösse juba üle 200 erineva küljeklaasi mudeli, ütles Saint-Gobain Sekurit Eesti juhataja Andi Kasak.

'Küljeklaaside mudelite arv küünib järgmise aasta lõpuks üle tuhande,' lisas Kasak.

Vastavalt turu nõudmisele juurutab Elvas asuv autoklaaside tehas pidevalt töösse ka uusi esiklaasi mudeleid. Saint-Gobain Sekurit Eesti valmistab praegu 250 erinevat esiklaasi mudelit.

Maailma suurimale autoklaaside tootjale, Prantsuse kontsernile Saint-Gobain kuuluv Elva tehas alustas autode esiklaaside tootmist 1991. aastal. Tänavu sügisel valmis ligi 70 miljonit krooni maksev üle 5000 ruutmeetri suurune küljeklaaside tsehh. 'Mõtted liiguvad tasapisi ka autode tagaklaasise tootmise suunas,' ütles Kasak.

Praktiliselt kogu Saint-Gobain Sekurit Eestis valmistatav toodang läheb emafirma kaudu eksporti. Saint-Gobain Sekurit Eesti eelmise aasta käive oli 94 miljonit krooni ja kasum 17 miljonit krooni. Kasak on varem Äripäevale öelnud, et lähiaastate eesmärk on käivet kahekordistada.

Hetkel kuum