Ervin Soon • 20. detsember 2000 kell 14:34

Ettevõtjad nõuavad keskkonnamaksude kasvu peatamist

Mitmed erinevate tegevusaladega ettevõtted üle Eesti soovivad keskkonnamaksude kasvu peatamist, keskkonnaministeerium aga soovib tõsta ressursi- ja saastemakse aastas kuni 20 protsenti aastani 2014.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja majanduspoliitika ja õigusabi osakonna juhataja Reet Tederi sõnul märgib koda oma pöördumises keskkonna- ja majandusministeeriumide poole, et keskkonnamaksude kavandatava kasvuga halveneb ettevõtete olukord ja võivad teravneda sotsiaalsed probleemid töötuse näol.

'Taotleme maksude jätmist aastateks 2001-2005 tuleva aasta tasemele. Ma loodan, et riik loobub nii kiirest keskkonnamaksude tõstmisest,' ütles Teder.

Tuntumate ettevõtete hulka, kes ei ole rahul keskkonnamaksude tõstmisega, kuuluvad näiteks ASi Horizon Kehra paberivabrik, AS Eesti Põlevkivi, AS Võru Juust, AS Tallinna Vesi, Kreenholmi Valduse AS, AS Marat ja AS Pakterminal.

Kuigi ühe maksutõstmise peapõhjusena tuuakse vajadus viia siinsed maksud Euroopa Liidu tasemele, ei ole Eesti ettevõtteid esindav kaubandus-tööstuskoda rahul ka sellega, et uue seaduse seletuskirjas ei räägita konkreetselt, millised on Euroopa Liidu nõuded keskkonnamaksude tõstmiseks. Euroopa Liidus aga väidetavalt ühtset maksupoliitikat ei olegi.

Hetkel kuum