• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjad nõuavad keskkonnamaksude kasvu peatamist

  Mitmed erinevate tegevusaladega ettevõtted üle Eesti soovivad keskkonnamaksude kasvu peatamist, keskkonnaministeerium aga soovib tõsta ressursi- ja saastemakse aastas kuni 20 protsenti aastani 2014.

  Eesti Kaubandus-Tööstuskoja majanduspoliitika ja õigusabi osakonna juhataja Reet Tederi sõnul märgib koda oma pöördumises keskkonna- ja majandusministeeriumide poole, et keskkonnamaksude kavandatava kasvuga halveneb ettevõtete olukord ja võivad teravneda sotsiaalsed probleemid töötuse näol.
  'Taotleme maksude jätmist aastateks 2001-2005 tuleva aasta tasemele. Ma loodan, et riik loobub nii kiirest keskkonnamaksude tõstmisest,' ütles Teder.
  Tuntumate ettevõtete hulka, kes ei ole rahul keskkonnamaksude tõstmisega, kuuluvad näiteks ASi Horizon Kehra paberivabrik, AS Eesti Põlevkivi, AS Võru Juust, AS Tallinna Vesi, Kreenholmi Valduse AS, AS Marat ja AS Pakterminal.
  Kuigi ühe maksutõstmise peapõhjusena tuuakse vajadus viia siinsed maksud Euroopa Liidu tasemele, ei ole Eesti ettevõtteid esindav kaubandus-tööstuskoda rahul ka sellega, et uue seaduse seletuskirjas ei räägita konkreetselt, millised on Euroopa Liidu nõuded keskkonnamaksude tõstmiseks. Euroopa Liidus aga väidetavalt ühtset maksupoliitikat ei olegi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.